Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στερεύουν και την τελευταία πηγή ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην ΑΜΘ

Στερεύουν και την τελευταία πηγή ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην ΑΜΘ

0

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας που παρουσίασε με συνέπεια καθημερινά την κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς, ανακοίνωσε ότι η πληροφόρηση διακόπηκε αιφνιδίως

 Κλείνουν κάθε πρόσβαση στην ενημέρωση, στην πιο σκληρή φάση της πανδημίας. Έντονη διαμαρτυρία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμη φορά στερεύουν οι πηγές της ενημέρωσης όσον αφορά στον κορωνοϊό, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση να διακοπεί η πληροφόρηση προς την ΕΡΤ Ορεστιάδας που καθημερινά με συνέπεια ενημέρωνε για την κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη.

Για ακόμη μια φορά οι κεντρικές επιλογές, προτιμούν την έλλειψη ενημέρωσης προς τις τοπικές κοινωνίες, όπως έγινε και στην πρώτη φάση της πανδημίας. Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι η διακοπή αυτή προκύπτει τώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ωστόσο δεν πρέπει να προσπερνάται το γεγονός ότι η έγκυρη και πλήρης ενημέρωση για όσα τοπικά συμβαίνουν ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά υπευθυνότητας των πολιτών και ότι τα καλά νέα των αποσωληνώσεων και εξιτηρίων που μεταδίδονταν αποτελούσαν και ασφαλώς συνεχίζουν να αποτελούν όταν γίνονται γνωστά, ανάσες αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας ενημέρωσε το κοινό με ανάρτηση, όπου ανέφερε: «Αγαπητοί αναγνώστες και ακροατές, με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι η καθημερινή ενημέρωση που είχατε από την ΕΡΤ Ορεστιάδας για την εικόνα σχετικά με τους αριθμούς ασθενών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης διακόπτεται αιφνιδίως από σήμερα (01/12/2020). Όλο το προηγούμενο διάστημα, επί 8 μήνες, είχαμε τη δυνατότητα να δίνουμε τα απολύτως βασικά στοιχεία που διαμόρφωναν την κατάσταση, ανά 24ωρο, μέσα στις Μονάδες που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19, με το συγκεκριμένο λιτό ρεπορτάζ του δημοσίου μέσου ενημέρωσης να εξυπηρετεί τη στοιχειώδη ενημέρωση όλων των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την πληροφόρηση που είχε η ΕΡΤ Ορεστιάδας, τη “μοιράστηκε” με πολλά ακόμα Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας, δίνοντας μία ιδιότυπη, ασφαλή “λύση” στο κενό που δημιούργησε στα τέλη Μαρτίου η διακοπή αποστολής του ημερήσιου ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο. Έστω και με την άτυπη αλλά εγκυρότατη πληροφόρηση που παρείχε η ΕΡΤ Ορεστιάδας όλους αυτούς τους μήνες, βρέθηκε ένας απολύτως αξιόπιστος τρόπος να πληροφορούνται οι πολίτες για το τι συμβαίνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συμπληρώνοντας ένα κομμάτι στο σύνθετο “παζλ” που αποτυπώνει, και σε τοπικό επίπεδο, την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικά κατά το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της. Δυστυχώς, οι “πηγές” της πληροφόρησης από σήμερα στερεύουν… Ως εκ τούτου, από σήμερα, δυστυχώς, διακόπτεται -όχι από επιλογή μας- η ανάρτηση και μετάδοση (από τις συχνότητες της ΕΡΤ Ορεστιάδας) του ημερήσιου ρεπορτάζ με τα στοιχεία από το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης».

Για την εξέλιξη έντονα διαμαρτυρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης της Βουλευτή Έβρου, Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του κόμματος, η οποία, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι της ΑΜΘ από τον Μάρτιο είχαμε αντιδράσει,  ζητώντας καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. Τότε οι εκκλήσεις είχαν πέσει στο κενό. Για 8 μήνες οι δημοσιογράφοι έβρισκαν τα επίσημα στόματα κλειστά. Η πληροφόρηση ερχόταν μόνο μέσω διασταυρωμένων ρεπορτάζ από τη συχνότητα της ΕΡΑ Ορεστιάδας, υπηρετώντας τον ρόλο ενός δημόσιου Μέσου Ενημέρωσης. Σήμερα ήρθε και η ολοκληρωτική διακοπή κάθε εναπομείνασας πληροφόρησης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…