Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατόψωμο

Σοκολατόψωμο

0

700 γρ. αλεύρι

200 γρ. γάλα

50 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αυγά

60 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

120 γρ. βούτυρο

400 γρ. κουβερτούρα

1½ φλιτζάνι φουντούκια

3 κ.σ. μέλι

Για την επάλειψη:

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την αφήνουμε έξω από το ψυγείο. Σπάμε τα φουντούκια στο γουδί σε χοντρά κομμάτια. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει.

Ανακατεύουμε καλά μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό, 50 γραμμάρια ζάχαρη και ένα φακελάκι μαγιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα 2 αυγά, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο, 200 γραμμάρια γάλα και το μείγμα της μαγιάς. Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά 700 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι που να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει, βάζοντας πρώτα το εξάρτημα για ζύμες.

Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.

Για τη γέμιση: βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε.

Στη λαμαρίνα, σε λαδωμένη λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη ορθογώνια με διαστάσεις περίπου 40 x 45 εκ.  Επάνω στο φύλλο απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε στη μέση το ρολό, ενώνουμε τις άκρες και πλέκουμε μια πλεξούδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε το ψωμί επάνω σε μια σχάρα, ρίχνουμε επάνω μερικές σταγόνες σοκολάτες να λιώσουν και ετοιμάζουμε την επικάλυψη ως εξής:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και με το μείγμα αυτό αλείφουμε με ένα πινέλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνάκι στη γάστρα με ανοιξιάτικα λαχανικά

-1,5 κιλό αρνάκι (ή κατσικάκι) κομμένο σε μερίδες (μπούτι, πλάτη, καρέ, ό,τι σας αρέσει) -…