Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόταση για ένα Πολυχώρο φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων στην Ξάνθη

Πρόταση για ένα Πολυχώρο φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων στην Ξάνθη

0

Δύο ξανθιώτισσες αρχιτέκτονες παρουσίασαν στο δήμαρχο μία καινοτόμα ιδέα για την πόλη, που προέκυψε από τη διπλωματική τους εργασία

 Επέλεξαν σημείο κοντά στον Κόσυνθο και ανέπτυξαν μία εγκατάσταση για κοινές δράσεις και αλληλεπίδραση-Μ. Τσέπελης: «Η νέα γενιά της Ξάνθης από την πρώτη μέρα που ολοκληρώνει τις σπουδές της, δείχνει πόσο αγαπά αυτόν τον τόπο»

Την πρότασή τους για τη δημιουργία ενός πολυχώρου φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων παρουσίασαν στο δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, οι νεαρές αρχιτεκτόνισσες Κορίνα Αθανασιάδου και Άννα Σουγκούρογλου.

Η πρόταση, απόρροια της διπλωματικής τους εργασίας με τίτλο «Πολυχώρος φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων στη Ξάνθη  – The tree of life Co-Housin» αποτελεί μία καινοτόμα ιδέα για τη δημιουργία μίας εγκατάστασης κοντά στον Κόσυνθο.

Τις δύο ξανθιώτισσες υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος και συζήτησε μαζί τους τις πτυχές της πρότασής τους. Ο κ. Τσέπελης συνεχάρη τις δυο νέες αρχιτεκτόνισσες τόσο για την καινοτόμα τους πρόταση όσο και για την επιλογή του σημείου που θέλουν να την αναπτύξουν και να την υλοποιήσουν. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τσέπελης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η νέα γενιά της Ξάνθης από την πρώτη μέρα που ολοκληρώνει τις σπουδές της, δείχνει πόσο αγαπά αυτόν τον τόπο και πόσο θέλει να συμβάλει και να προσφέρει την επιστημονική της κατάρτιση και μέσω καινοτόμων προτάσεων να κάνει την πόλη μας πιο ελκυστική.  «….Εμείς θα τολμήσουμε μαζί με τα παιδιά μας μέσω ακόμη και ιδιωτικών επενδύσεων να αξιοποιήσουμε αυτήν όμορφη γωνιά της Ξάνθης που είναι μη αξιοποιημένη, δίπλα στο ποτάμι…», σημείωσε ο ίδιος.

Η αρχιτεκτόνισσα Κορίνα Αθανασιάδου αναφέρθηκε στους λόγους που επιλέχθηκε  το συγκεκριμένο  θέμα της διπλωματικής εργασίας  και δήλωσε πως «…Αυτό που θέλαμε πραγματικά να βρούμε ήταν οι ανάγκες της πόλης και να εκμεταλλευτούμε το ποτάμι του Κόσυνθου, το οποίο είναι πολύ όμορφο σημείο της πόλης και δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα θέλαμε και να προτείνουμε κάτι καινοτόμο και διαφορετικό…»

Μίλησε για την διπλωματική της εργασία «Πολυχώρος φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων στη Ξάνθη» και αναφέρθηκε στο συγκρότημα μεικτής χρήσης , φοιτητών και ηλικιωμένων  όπου θα μπορούν να υλοποιηθούν κοινές και παράλληλες δραστηριότητες για  να επιτευχθεί ένας συγκερασμός αυτών των δυο ομάδων πληθυσμού.

Από την πλευρά της η Άννα Σουγκούρογλου ανέφερε ότι, η επιλογή του χώρου έγινε διότι ήταν ένα σημείο που δεν είχε αξιοποιηθεί και ύστερα από την μελέτη που έγινε για τις ανάγκες της περιοχής. «Επιλέχτηκε το εν λόγω σημείο της πόλης για να αποτελέσει  έναν πόλο έλξης τουρισμού αλλά να αποκτήσει παράλληλα  μία ταυτότητα η περιοχή, ένα θετικό πρόσημο λόγω του ότι δεν είναι αξιοποιημένη όσο θα έπρεπε και να αναδειχθεί και περαιτέρω», σημείωσε η ίδια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επανέρχονται τα απευθείας σιδηροδρομικά δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο

Ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Β. Οικονόμου κατά την περιοδεία του …