Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προτάσεις στη Διακομματική κατέθεσε ο σύλλογος Γυναικών «Ελπίδα» Δροσερού

Προτάσεις στη Διακομματική κατέθεσε ο σύλλογος Γυναικών «Ελπίδα» Δροσερού

0

Κύριο αίτημα η ένταξη του οικισμού στο σχέδιο πόλης και η εύρεση εργασιακής διεξόδου για τους κατοίκους του

 Αναφορά στο θέμα του εκτουρκισμού. Αίτημα για ακρόαση σε συνεδρίαση της επιτροπής

Στις 29 Οκτωβρίου 2020 ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών «Η ΕΛΠΙΔΑ» ανέβασε στην πλατφόρμα της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης έκθεση, διατυπώνοντας τις δικές του προτάσεις για την ανάπτυξη της Θράκης και συγκεκριμένα την ανάπτυξη του Δροσερού, ενός οικισμού που ζει στο περιθώριο εδώ και πολλά χρόνια.

Στην σχετική ενημερωτική του ανακοίνωση ο σύλλογος ενημερώνει, «συγκεκριμένα, ο Σύλλογος έδωσε προτεραιότητα στο καίριο ζήτημα την ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης, γεγονός που θα επιλύσει πολλά επιμέρους προβλήματα των κατοίκων του οικισμού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα την εκπαίδευσης των 3577 παιδιών Ρομά του οικισμού που φοιτούν σε υποβαθμισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολεία του Δροσερού και η εκπαίδευση τους είναι ελλιπής, γεγονός που οδηγεί στην κοινωνική τους περιθωριοποίηση.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που επισημάνθηκε είναι το ζήτημα της εργασίας των κατοίκων οι οποίοι ζουν σχεδόν κάτω από καθολική ανεργία, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην επιβίωση τους και ανασφάλεια για το μέλλον της οικογένειας τους. Στο τέλος της έκθεσης τονίστηκε το θέμα του εκτουρκισμού που υφίστανται οι κάτοικοι Ρομά του Δροσερού από επιτήδειους, παράγοντες του Τούρκικου Προξενείου που εισβάλλουν στις ζωές των κατοίκων και προσπαθούν να επηρεάσουν το εθνικό τους φρόνημα.

Ταυτόχρονα με τα προβλήματα προτείναμε και κάποιες λύσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες για τη επίλυση αυτών των θεμάτων. Σκοπός της έκθεσης μας είναι να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων και να επιτευχθεί η κοινωνική τους ενσωμάτωση. Επίσης  είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αποστείλαμε αίτημα στους 25 βουλευτές που απαρτίζουν την Διακομματική Επιτροπή με το οποίο αιτούμαστε την παρουσία μας στην ακρόαση των φορέων. Οι Βουλευτές αυτοί είναι οι εξής: κα Ντόρα Μπακογιάννη, κος Γιώργος Κατρούγκαλος, κος Ανδρέας Λοβέρδος, κος  Χρήστος Δερμεντζόπουλος, κος Αναστάσιος Δημοσχάκης, κος Δημήτρης Καιρίδης, κος Σταύρος Κελέτσης, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κος Μακάριος Λαζαρίδης,  κος Κωνσταντίνος Μπλούχος, κα Φωτεινή Πιπιλή, κος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, κος Σπυρίδων Τσιλιγγίρης, κος Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, κος Διονύσιος Χατζηδάκης, κα Αθανασία Αναγνωστοπούλου, κα Αναστασία Γκαρά, κα Σουλτάνα Ελευθεριάδου, κος Νικόλαος Φίλης, κος Χαρίτου Δημήτριος, κος Γεώργιος Παπανδρέου, κος Ιωάννης Δελής, κος Κωνσταντίνος Μπούμπας και κα Σοφία Σακοράφα.

Ελπίζουμε μέσω της Διακομματικής Επιτροπή Ανάπτυξης της Θράκης να εισακουστούν τα αιτήματα μας και να βρεθούν σύντομα λύσεις στα καθημερινά και διαχρονικά προβλήματα των κατοίκων του Δροσερού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…