Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

0

Κλείνει κατάστημα της Eurobank
Κατεβάζει ρολά και το υποκατάστημα της Eurobank στην πλατεία Ελευθερίας. Μία – μία οι Τράπεζες συρρικνώνονται, μαζεύονται και μειώνουν τα καταστήματά τους.
Με ανακοίνωσή της η τράπεζα κάνει γνωστό στους πελάτης της πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου  το κατάστημα στην πλατεία Ελευθερίας θα σταματήσει τη λειτουργία του. Παράλληλα ενημερώνει πως η πελατεία της θα εξυπηρετηθεί από το κατάστημα της οδού Βόγδου.
Η επιλογή της εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού και η μείωση των καταστημάτων είναι πλέον για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες αναγκαίο μέτρο επιβίωσης.
Μάλιστα το 2021 έχει ήδη αποφασιστεί να κλείσουν 500 καταστήματα σ’ολόκληρη τη χώρα οι συστημικές λεγόμενες τράπεζες.
Γ.Δ.


Έρχεται η επόμενη μέρα
Η πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται πλέον είναι η αιτία της μείωσης των τραπεζικών καταστημάτων πανελλαδικά και παγκόσμια πλέον.
Για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει ορίσει πλαφόν 250 μονάδων καταστημάτων για τις συστημικές λεγόμενες τράπεζες. Έτσι, Εθνική, ALPHA, Πειραιώς και Eurobank, βάση των δεσμεύσεών τους μειώνουν προσωπικό και καταστήματα. Μάλιστα με στοιχεία οι συστημικοί όμιλοι μείωσαν κατά 38% το προσωπικό και κατά 35% τα λειτουργικά έξοδα.
Η ιστορία αυτή μας οδηγεί στην επόμενη ημέρα των τραπεζικών καταστημάτων και εργασιών εκτός τραπέζης πλέον, ηλεκτρονικά και εξ’ αποστάσεως.
Γ.Δ.


Ο επικίνδυνος κύριος Βελόπουλος
Το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου «Ελληνική Λύσις» έχει αποδεδειγμένα πλέον μια ποικιλία θέσεων στη Βουλή. Κάθε φορά κρίνει ποια θέση θα του φέρει πελάτες και την ψηφίζει.
Πρόσφατα δήλωσε ότι είναι εναντίον του εμβολιασμού για τον Covid-19. Δηλαδή έλαβε υπ’όψιν του ότι ένα 30% είναι αντίθετο με το εμβόλιο και βγήκε  ως εκ τούτου ο Βελόπουλος υποστηρικτής αυτών των ανθρώπων με ακραίες δηλώσεις απαράδεκτου περιεχομένου.
Προχθές δεν ψήφισε, αυτός μόνον, την κατάργηση της «προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων προσφύγων σε αστυνομικά τμήματα».
Ήταν το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε με το μυαλό πάντα στο να ψαρέψει πελάτες- ψηφοφόρους. Κυρίως τώρα που απουσιάζει η Χρυσή Αυγή.
Γ.Δ.


Δεν γλυτώνει κανείς εύκολα από τον Ψαριανό!
Τι να πει κανείς για τον Γρηγόρη Ψαριανό! Αυτό τον …ογκόλιθο της πολιτικής σκέψης. Ο άνθρωπος έχει κάνει διατριβή, ως γυρολόγος σ’ όλα τα κόμματα και έχει αποκτήσει σφαιρική πολιτική άποψη.  Στο παρελθόν έχει διατελέσει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι. Στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθήνας, αλλά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Βρήκε όμως τρόπο να τρυπώσει… Διορίστηκε  στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.  Προφανώς ο κ. Αντιπρόεδρος εκτίμησε τα πολλά προσόντα του, την εμπειρία του αλλά και την πολιτική διορατικότητα που τον έχει καταστήσει χαμαιλέοντα της πολιτικής!  Τι να πούμε δε για τις τοποθετήσεις του…. ‘Άμεσος λόγος, αιχμηρός …χαμαιτυπείου. Τέτοιοι πολιτικοί άνδρες ω ναι πρέπει να αξιοποιούνται!
Είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καρανίκα να μην έχει και η ΝΔ τον Ψαριανό!!!
Μ.Ξ.


Να πρασινίσουμε την Ξάνθη
Μια σημαντική από πολλές απόψεις πρωτοβουλία περιβαλλοντικού επιπέδου, μπορούν να λάβουν οι δήμοι του νομού μας.
Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλο σχέδιο της κυβέρνησης για να πρασινίσει η Ελλάδα κι αυτό θα γίνει με το να φυτευτούν 30 εκ. δέντρα.
Πρόκειται για ένα δεκαετές πρόγραμμα αναδάσωσης 500.000 στρεμμάτων που έχουν καεί, αποψιλωθεί ή υποβαθμιστεί, χωρίς φυσικά να εμποδίζεται η αναδάσωση και άλλων περιοχών που έχουν την ανάγκη για να «πρασινίσουν».
Ιδού λοιπόν. Πόροι ύψους 310 εκ. ευρώ υπάρχουν και περιμένουν τις μελέτες και προτάσεις από τους δήμους. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν γι’αυτούς.
Γ.Δ.


Ώριμες μελέτες
Το μυστικό έχει πάψει προ πολλού να είναι τέτοιο διότι όλοι στην αυτοδιοίκηση το γνωρίζουν πλέον. Έχεις ώριμη μελέτη, εγκρίνεται και υλοποιείται, αφού χρήματα υπάρχουν.
Άρα, εκείνο που χρειάζεται πλέον είναι το γραφείο μελετών,  η ομάδα μελετών κάθε δήμου, Περιφέρειας, είναι να δουλεύει συντονισμένα και να ετοιμάζει μελέτες διαφόρων έργων, προτάσεων, παρεμβάσεων κλπ.
Εκεί βρίσκεται το μυστικό που όμως δεν το εφαρμόζουν όλοι οι φορείς. Διότι έργα μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟΝ εάν υπάρχουν ώριμες μελέτες.
Και μια απορία. Ο πρώην δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος πόσες μελέτες άφησε στον Τσέπελη προς ωρίμαση και έγκριση;
Γ.Δ.


Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος

Τον δήμο Ξάνθης θα επισκεφθεί σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννης.
Ο κ. γενικός στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη θα συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου, όπως τα επικίνδυνα κτίρια που υπάρχουν στην πόλη και η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία.
Ο κύριος Μπακογιάννης φυσικά δεν θα συζητήσει το θέμα της περιοχής Λευκού Πύργου και τη διαχρονική κοροϊδία της πολιτείας προς 200 οικογένειες Ξανθιωτών που θέλησαν νόμιμα κι όχι αυθαίρετα να φτιάξουν τα σπίτια τους στην περιοχή με όλους τους κανόνες που ορίζονται από το σχέδιο επέκτασης της πόλης.
Γ.Δ.


Περιμένοντας τους Αμερικανούς…
Στην αυτογελοιοποίηση οδηγείται η Ευρώπη στο ζήτημα της Τουρκίας, λόγω της γερμανικής πολιτικής του κατευνασμού και των αναβολών επιβολής κυρώσεων. Οι ευρωπαίοι ηγέτες κλώτσησαν για άλλη μια φορά το «τενεκεδάκι» των αποφάσεων για το Μάρτιο, προκειμένου να αποφασίσουν μαζί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ για το νέο Ανατολικό Ζήτημα που δημιουργεί η Τουρκία στη Μεσόγειο.
«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», είχε πει ο πρωθυπουργός πριν τη Σύνοδο Κορυφής, μία φράση που είχαμε συνηθίσει να ακούμε διαρκώς από τον κύριο Σόιμπλε στα 10 χρόνια των μνημονίων. Εμείς οι Έλληνες τηρήσαμε στο ακέραιο τις οικονομικές μας δεσμεύσεις, κάτι που όμως δεν κάνουν τώρα οι Γερμανοί με τις πολιτικές τους δεσμεύσεις απέναντί μας.
Πρέπει πλέον να το πάρουμε απόφαση και να  περιμένουμε τους Αμερικανούς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά…
Ε.Γ.


Φτάνει πια με την κινδυνολογία – Οι Ξανθιώτες έχουν γνώση
Κάποιοι εντός των τειχών έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους, τόσο σοβαρά μάλιστα που εμφανίζονται ως σωτήρες και τιμωροί συγχρόνως . Εκμεταλλεύονται την ευάλωτη ψυχολογία και επενδύουν στην κινδυνολογία νομίζοντας ότι έτσι θα κάνουν τον κόσμο να είναι προσεκτικός και να τηρεί τα μέτρα αλλά και να δεχτεί να κάνει εμβόλιο. Μ’ αυτή την τακτική το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν κουρνιαχτό και να αποπροσανατολίζουν. Υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου και αυτό είναι πρώτα απ’ όλα προσβλητικό. Οι Ξανθιώτες γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και είναι πειθαρχημένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Είναι μάλιστα από τους πιο δεκτικούς στο να κάνουν τεστ κι αυτό δείχνει ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Οι αλαλαγμοί λοιπόν κάποιων μόνο πανικό δημιουργούν και αυτό είναι ότι χειρότερο. Επίσης τους εκθέτουν στα μάτια του κόσμου.
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…