Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

0

Μόνιμα φταίνε οι δημοσιογράφοι
Έχει παγιωθεί πλέον. Για όλα φταίνε οι κακοί, οι πονηροί δημοσιογράφοι. Οι οποίοι γράφουν ό,τι θέλουν κι όχι ό,τι τους δηλώνουν.
Παράλληλα, είναι αυτοί, μονίμως που διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις, κυρίως, των πολιτικών.
Άραγε γιατί να το κάνουν αυτό; Έχουν προσωπικά μαζί τους;
Δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο. Γι’αυτό και δεν ξαφνιάζει κανέναν λογικό άνθρωπο όταν ακούει ή διαβάζει αυτές τις δικαιολογίες ότι «…παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου…»
Όχι. Οι δηλώσεις έγιναν και αποδόθηκαν σωστά από τους σωστούς δημοσιογράφους που γνωρίζουν ελληνικά. Αν κάνεις δηλώσεις σε αγράμματους, το’ θελες και το’ παθες και παράπονα μην έχεις.
Γ.Δ.


Αδιέξοδο κριτικής
Καμία έκπληξη. Όταν δεν υπάρχει αιτία σοβαρής άσκησης κριτικής, τότε σκαλίζουν κάποιοι τα τεφτέρια τους και ανακαλύπτουν τα δέντρα που κόβονται, τα τρόφιμα προς διανομή, τις αποθήκες, τα Ι.Χ. του δήμου που οδηγούν σύμβουλοι, τα νοσοκομειακά και άλλα παρόμοια της ίδιας «σημαντικής» σοβαρότητας.
Αδιέξοδο γενικό και άσκηση κριτικής ειδικότερα.
Θέματος σοβαρού μη υπάρχοντος δημιουργούν εκ του μη όντος για να’ χει το πόπολο να το χάφτει και να περνά την ώρα του.
Κι έτσι, αντί σοβαρής κριτικής αντιμετώπισης βιώνει ο τόπος λαϊκίστικα σκουπίδια, ενώ οι κατά φαντασίαν «πρωταγωνιστές», αυτοθαυμάζονται για την «προβολή».
-Κατάντια…
Γ.Δ.


Απαράδεκτο
Δεν είναι αρνητικό του ότι κάποιος αυτοδιοικητικός ασθένησε λόγω κρούσματος του ιού Covid-19. Αρνητικό είναι όμως να κρύβει ότι υπήρξε κρούσμα και να μην το ανακοινώνει στον εργασιακό του περίγυρο και τους συνεργάτες του.
Δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο εν λόγω αυτοδιοικητικός. Σημασία έχει ότι προσπάθησε να το κρύψει όπως και η αδιαφορία του να προστατευθούν οι υπόλοιποι γύρω του.
Τελικά, ευτυχώς, όλα έληξαν χωρίς σοβαρές επιπλοκές για όλους.
Μένει όμως η πράξει που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο…
Γ.Δ.


Προσοχή στο γελοίο
Ένας από τους εχθρούς της πολιτικής ζωής, ιδιαίτερα σοβαρός, που οφείλουν οι πολιτικοί να προσέχουν είναι το «γελοίο».
Γι’αυτό προσοχή.
Το γελοίο σκοτώνει σιγά-σιγά. Ουσιαστικά διαλύει το άτομο χωρίς το ίδιο να καταλαβαίνει πως βρίσκεται σ’αυτόν τον κύκλο μέσα.
Σταδιακά διευρύνεται ο κύκλος και το άτομο παρασύρεται μέχρι σημείου να πιστεύει πως όλα όσα πράττει είναι έξυπνα, πρωτότυπα, σημαντικά. Κι εκεί, το παιγνίδι χάνεται και το γελοίο απορροφά τον δημιουργό του.
Προσοχή λοιπόν στους αντιπολιτευόμενους, μεγάλη προσοχή να μην παρασυρθούν και εμπλακούν στο γελοίο, αν και κάποιοι ήδη το υπηρετούν…
Γ.Δ.


Θετικό, αλλά…
Εντάξει, θετικό, θετικότατο που η δημοτική αρχή Ξάνθης, προχωρά στην αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Κολυμβητήριο.
Το είχε υποσχεθεί εξάλλου πρόσφατα ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ζερενίδης σε δηλώσεις του.
Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί στην αλλαγή.
Κι αυτό, διότι τα κουφώματα αυτά είχαν αφαιρεθεί κατά το παρελθόν δύο φορές!
Αν θέλουν, που δεν θέλουν, να μην ξαναφαιρεθούν από τους γνωστούς φίλους της ανακύκλωσης Ρομά του Δροσερού, πρέπει να μπουν εκεί φύλακες. Όχι ένας, αλλά τουλάχιστον δύο. Διαφορετικά, ό,τι γίνει στο Κολυμβητήριο δεν θα έχει μέλλον.
Γ.Δ.


«Έστι δίκης οφθαλμός ός τα πανθ’ ορά» (Μένανδρος)
Η ρήση του Μενάνδρου η οποία έφθασε μέχρι τις μέρες μας έχει ιδιαίτερη αξία παρότι αποδόθηκε αργότερα στους Πατέρες του Χριστιανισμού.
Ο Μένανδρος λοιπόν, έθετε ως προϋπόθεση για την ύπαρξη κράτους δικαίου την λειτουργία της Δικαιοσύνης τότε.
Αν μάθαινε πως λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σήμερα, πόσα χρόνια χρειάζονται για να βγουν οι απλούστερες αποφάσεις, θα τρελαινόταν σίγουρα…
Γ.Δ.


Τέσσερις τομείς
Τέσσερις είναι οι τομείς που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο υπέβαλε στις Βρυξέλλες και αναμένεται να κινητοποιήσουν τα ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό ώστε να επενδύσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και όχι μόνο.
1.Η εκπόνηση και θεσμοθέτηση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων για το σύνολο των δήμων, καθώς και ειδικών όρων δόμησης για περιοχές της χώρας.
2.Η ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών για τις μεταφορές, όπως τα νέα τμήματα εθνικής οδοποιίας και οι επενδύσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια που θα κάνουν ακόμη πιο ελκυστική την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.
3.Η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης που ήταν ένας από τους βασικούς αποτρεπτικούς παράγοντες για επενδύσεις στη  χώρα μας.
4.Χρηματοδοτικά εργαλεία για ιδιωτικές επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα αναβαθμίσουν το παραγωγικό της μοντέλο.
Γ.Δ.


Παραιτήσεις με στόχο
Δεν ξαφνιάζει το «παιγνίδι» με τις παραιτήσεις στη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης. Είναι συνηθισμένο και μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής πρακτικής τοπικά και πανελλαδικά.
Κατά την πάγια τακτική λοιπόν οι παραιτήσεις γίνονται εν όψει κάποιου πολιτικού γεγονότος. Και στην περίπτωση των Κιατίπη και Πατεράκη μάλλον υπάρχουν πολιτικοί λόγοι.
Τι εννοούμε; Πως οι παραπάνω εκτιμούν ότι θα έχουμε βουλευτικές εκλογές την Άνοιξη του 2021 και ως εκ τούτου ενδιαφέρονται να πάρουν θέση στο «στασίδι».
Προφανώς και είναι θεμιτό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες από νέους συμπολίτες. Αυτό δείχνει και μια ανανέωση στους υποψηφίους. Πάντως ο πολύ σύντομος χρόνος θα δείξει τη διαδρομή.
Γ.Δ.


«Οι πορείες δεν φέρνουν αυξήσεις»;
Μία αυτονόητη αλήθεια ειπώθηκε – επιτέλους – από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Απάντησε ο υπουργός στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ σχετικά με τις «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» του ΠΑΜΕ ως εξής: “Κύριε Καραθανασόπουλε, όσες πορείες κι αν κάνει η αριστερά, περπατώντας στη Γη του Πυρός να πάει, οι μισθοί δεν πρόκειται να αυξηθούν, αν δεν παραχθεί πλούτος στη χώρα”.
Αυτό το αυτονόητο και λογικό, δηλαδή ότι αν δεν παράγεις πλούτο και δεν αναπτύσσεσαι, είναι αδύνατον να μοιράσεις αμοιβές και μερίσματα, διότι από το μηδέν, μπορείς να δώσεις μόνο μηδέν, προκάλεσε σοκ στους αγωνιστές του ΚΚΕ! Τι; Πως; Οι πορείες δεν φέρνουν αποτέλεσμα; Δηλαδή η πορεία που έκαναν πριν λίγα χρόνια οι Πατρινοί προς την Αθήνα κατά της ανεργίας, με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης δεν είχε αποτέλεσμα; Δεν δημιουργήθηκαν έτσι νέες δουλειές; Δεν αυξήθηκαν οι μισθοί των Πατρινών εργαζομένων;
Και δηλαδή τώρα τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες διαδηλωτές που παρελαύνουν μια μέρα με τους φοιτητές, την άλλη με τους μαθητές και την επόμενη με τους εργάτες; Θα μείνουν άνεργοι; Απίστευτα πράγματα!
Κ.Χ.


‘Εξ αρχής είχε αυτή την άποψη ο Μητροπολίτης Ξάνθης
Επειδή σχολιάσαμε τις δηλώσεις του σεβασμιωτάτου που φιλοξένησε η εφημερίδα «Θράκη» και διαβάσαμε και  την προσπάθεια ανασκεύασης μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από τα αθηναϊκά Μέσα, θα θέλαμε να επανέλθουμε γιατί νιώθουμε θιγμένοι ως προς την άποψη που εκφράστηκε από την ίδια εφημερίδα σε δεύτερο χρόνο, ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη μας από κάποιους κακοπροαίρετους . Ούτε κακοπροαίρετοι είμαστε και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι διαβάζουμε. Δεν υπάρχει καμιά διαστρέβλωση. Αναφέρθηκε και σε ανοιχτές εκκλησίες και σε Θεία λειτουργία και σε Θεία Κοινωνία ενώ τα μέτρα που ισχύουν τα απαγορεύουν όλα αυτά. Άλλωστε εξ’ αρχής ο κ. Παντελεήμων είχε την άποψη ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι επικίνδυνη για την μετάδοση του κορωνοϊού και την εξέφρασε στο «Ε» ξεκάθαρα: Μητροπολίτης Ξάνθης , Παντελεήμων: «Είναι θέμα Πίστης. Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Δεν μολύνει, καθαρίζει και θεραπεύει», υποστηρίζει στο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ ( 9/3/2020).
Scripta manent
Σε κάθε περίπτωση σεβαστή η άποψή του. Τα λάθος μηνύματα από έναν θρησκευτικό ταγό, ιδιαίτερα σε τόσο κρίσιμες στιγμές είναι αυτά που προβληματίζουν… γιατί απλά αποπροσανατολίζουν…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…