Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

0

Αύξηση στους ξηρούς καρπούς
Ένα από τα επαγγέλματα που δεν «πλήρωσε»  την πανδημία αλλά θα λέγαμε πως είχαν και αύξηση στην κατανάλωση, είναι αυτά που πωλούν ξηρούς καρπούς.
Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός από τη μία και το κρύο από την άλλη που δυσκολεύει τις εξόδους, ήταν οι βασικές αιτίες αύξησης της κατανάλωσης διαφόρων ειδών Ξηρών καρπών.
Βέβαια οι ξηροί καρποί είναι μια θρεπτική τροφή αλλά και απόλυτα υγιεινή. Αρκεί βέβαια να μην γίνεται υπερκατανάλωση.
Είναι γνωστό εξάλλου πως τα μαύρα σπόρια όπως και τα σπόρια κολοκυθιού πως είναι από τις σούπερ τροφές και είναι και φθηνά.
Γ.Δ.


Εμπιστοσύνη στην Επιστήμη
Όλες οι ελπίδες στα εμβόλια και τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού. Εκεί οι προσδοκίες ήταν και επιβεβαιώθηκαν απόλυτα.
Η επιστήμη έκανε το καθήκον της για άλλη μια φορά και απέδειξε μέσα σε λίγο διάστημα τις ικανότητές της και την άρτια κατάρτιση των ανθρώπων που ασχολήθηκαν.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ευχαρίστησε τους γιατρούς επισημαίνοντας πως πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη και την πίστη μας, αλλά φροντίζοντας παράλληλα να τηρούμε όλοι τα μέτρα προφύλαξης.
Γ.Δ.


Μικρή υπομονή
Λοιπόν, το αφήγημα είναι γνωστό και αναμενόμενο από εκατομμύρια, εάν όχι δισεκατομμύρια, ανθρώπους στη γη. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα εμβόλια. Τελείωσαν τα ψέματα, πάνε τα λόγια και οι διάφορες μπουρδολογίες.
Η σωτηρία από τον ιό covid-19 είναι ήδη εδώ. Και σε λίγες ημέρες, θα είναι και στην πατρίδα μας.
Κι έτσι, σιγά-σιγά, σε λίγους μήνες όλα θα έχουν τελειώσει.
Θα είναι μια κακή, πολύ κακή ανάμνηση, άσχημη αλλά και τραγική παράλληλα.
Υπομονή λοιπόν να ξεπεράσουμε τον Δεκέμβριο πρώτα και μετά όλα θα’ ναι διαφορετικά.
Γ.Δ.


Θα ξαναβρεθούμε…
Ένα πράγμα που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και ταλαιπώρησε αρκετά τους συμπολίτες την περίοδο αυτή της απαγόρευσης, ήταν η απουσία της παρέας.
Της παρέας στον καφέ, στην βόλτα, στις ταβέρνες, στις οικογενειακές μαζώξεις, στις εξόδους για εκδρομές κλπ.
Αυτή η ανθρώπινη επικοινωνία, η ζωντανή, δίπλα-δίπλα. Το άγγισμα, το αγκάλιασμα, το φιλί.
Αυτά τα τόσο απλά και συνηθισμένα που έλειψαν και μάλιστα αρκετά και λειτούργησαν αρνητικά στην ψυχοσύνθεση των περισσοτέρων.
Υποχρεώθηκε ο νεοέλληνας να αποστασιοποιηθεί για τη δική του προστασία και των υπολοίπων αγαπητών προσώπων.
-Δοκιμασία μεγάλη, ψυχοφθόρα. Αισιοδοξία όμως γιατί σύντομα θα ξαναβρεθούμε.
Γ.Δ.


Γιατί πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Στο σημερινό φύλλο το «Ε» φιλοξενεί τον Καθηγητή Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανωλόπουλο Ευάγγελο, ο οποίος αναφέρεται στο μεγάλο θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Μιλά για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων που είναι έτοιμα και εξηγεί γιατί πρέπει να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις για εμβολιασμό. Χαρακτηρίζει «πανάκεια» τα εμβόλια κατά της πανδημίας. Είναι σημαντικό ότι στην χώρα μας πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού δηλαδή 7 εκ. πολίτες ώστε να αποκτήσουμε την ανοσία της αγέλης. Εκτιμά επίσης πότε θα μπορέσουμε να ανασάνουμε ελεύθερα και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Μ.Ξ.


Δεν του καλύπτει τα έξοδά του το ταμείο
Το προχώρησαν περισσότερο κάποιες κυβερνήσεις το θέμα με τους αρνητές του εμβολιασμού για τον covid-19.
Δεν θέλεις, λένε, να εμβολιαστείς; Έχει καλώς. Όμως, εάν ασθενήσεις από τον ιό, τα έξοδά σου δεν θα καλυφθούν από τον ασφαλιστικό σου φορέα. Θα τα πληρώσεις εσύ.
Καθαρές και παστρικές εξηγήσεις. Είσαι μάγκας και ντεμπεντέρης και δεν γουστάρεις το εμβόλιο; Πλήρωσε από την τσέπη σου για να καταλάβεις.
Πρότασή μας, το ίδιο να δηλώσει ότι θα εφαρμόσει και η δική μας κυβέρνηση. Για να δούμε πόσοι θα μείνουν αμβολίαστοι…
Γ.Δ.


Έχουμε δρόμο μπροστά μας
Είναι ο κανόνας: Σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται να δοθεί ένας αγώνας, κάποιοι, λίγοι, είναι αυτοί «που θα τραβήξουν το κουπί».
Το ίδιο ισχύει και σαν πόλη, σα νομός. Για να πάει μπροστά ο τόπος επομένως, κάποιοι πρέπει να μπουν μπροστά για ν’ ανοίξουν το δρόμο. Χρειάζεται κάθε τόπος τέτοιους ανθρώπους που θα οραματιστούν αλλά και θα αγωνιστούν να ολοκληρωθεί το όραμα.
Και κάτι ακόμη. Αυτοί οι οραματιστές είναι που εμπνέουν στη συνέχεια κι άλλους πολλούς να συνταχθούν κι αυτοί, να γίνουν οι πολλοί για να πάρουν στα χέρια τους τα κουπιά για να οδηγήσουν το σκάφος στην επιτυχία.
-Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας ακόμη.
Γ.Δ.


Αντιπολίτευση για κλάματα
Θα το έχετε πληροφορηθεί βέβαια και φαντάζομαι θα έχετε ξαφνιαστεί και εκπλαγεί από το επίπεδο αντιπολίτευσης που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγε με ΣΥΡΙΖΑ.
Λοιπόν βρέθηκαν άνθρωποι, τάχα μου δημοσιογράφοι, οι οποίοι επέκριναν τη σύζυγο του πρωθυπουργού η οποία έκανε βόλτα με μότο εντούρο.
Το ίδιο σχολίασαν επικριτικά και τον πρωθυπουργό γιατί έκανε ποδήλατο στο βουνό.
Αν αυτό λέγεται αντιπολίτευση, τότε εγώ καίω το πτυχίο και παρατάω τη δημοσιογραφία.
Αντιπολίτευση για κλάματα και για τα μπάζα, τραβηγμένη από τα μαλλιά.
Γ.Δ.


Τεχνικό πρόγραμμα ….κατά φαντασίαν
Δυο κουβέντες είπε ο αντιδήμαρχος κ. Ζερενίδης κατά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Ξάνθης για το 2021. Πώς αποτυπώνεται και σε ποιες Διευθύνσεις αναλύεται. Δεν είχε και πολλά να πει αφού ούτε ένα νέο έργο υπάρχει σ’ αυτό!  Την σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος για να αναλύσει περισσότερο. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μίλησε για το τεχνικό πρόγραμμα που είχαν μπροστά τους οι σύμβουλοι αλλά για τις προθέσεις του και τον σχεδιασμό για έργα που θα γίνουν και ακόμη είναι υπό μορφήν αιτημάτων στα συρτάρια κάποιων υπουργείων! Ορθώς λοιπόν η αντιπολίτευση …ξεσπάθωσε: «Όλα αυτά που είπατε είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το τεχνικό πρόγραμμα δεν αποτυπώνει τη βούλησή σας», είπε ο κ. Δημαρχόπουλος. «Σας ζητήσαμε να μας πείτε για 2 μεγάλα έργα που θα κάνετε και μας είπατε τα όνειρά σας… Η Κομοτηνή έχει τεχνικό πρόγραμμα 35 εκ. ευρώ. Ακόμη και Ηγουμενίτσα μας πέρασε. Φοβικότητα και επαρχιωτισμός. Καταντήσατε την Ξάνθη μια μικρή πόλη», είπε ο κ Μελισσόπουλος.
Τα σχόλια δικά σας…
Μ.Ξ.


Χωρίς γλέντια τα Χριστούγεννα
Κι όμως υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που γκρινιάζουν και ανησυχούν για το πώς και αν θα γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν και οικονομίες τινάζονται στον αέρα.
Είναι σαν να βρέχει καταρρακτωδώς, να έχει πλημμυρίσει η πόλη σου, να έχουν πνιγεί καμιά δεκαριά άνθρωποι και να έχουν μείνει άστεγοι μερικές εκατοντάδες κι εσύ να γκρινιάζεις που ο καιρός σού χάλασε τα σχέδια για το ΣΚ. Είναι σαν να καίγεται η γειτονιά σου κι εσύ να γκρινιάζεις που δεν μπορείς να απλώσεις τα ρούχα σου γιατί θα σου τα μαυρίσει η κάπνα.
Είναι σαν να ζεις στο Λονδίνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να βομβαρδίζεται κάθε βράδυ η πόλη σου, φίλοι και γνωστοί να πολεμούν και να σκοτώνονται στο μέτωπο κι εσύ να αναρωτιέσαι πότε επιτέλους θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Υπάρχει κι αυτό το είδος των ανθρώπων –δυστυχώς- που ενώ ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στον πλανήτη εδώ και ένα χρόνο, βιώνουν ως σημαντική απώλεια ένα πάρτι ή ένα γλέντι ή ένα τραπέζωμα. Μπορούν άραγε, παρόλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κάποιοι να έχουν διάθεση για ξεφάντωμα; Κι όμως…
Μ.Β.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…