Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προσοχή στους ποδηλάτες! Ασυνείδητοι έβαλαν εμπόδια-παγίδες με ξύλα στα μονοπάτια της Θηλιάς

Προσοχή στους ποδηλάτες! Ασυνείδητοι έβαλαν εμπόδια-παγίδες με ξύλα στα μονοπάτια της Θηλιάς

0
https://www.facebook.com/Xanthi-trails-198308800739667/

Ενημερώνουν, κάνοντας λόγο για κακεντρέχεια και έλλειψη σεβασμού ποδηλατικές και πεζοπορικές ομάδες και επιχειρήσεις που καθαρίζουν εθελοντικά τα μονοπάτια

 

Τους περιπατητές και ποδηλάτες των μονοπατιών της Ξάνθης ενημερώνουν ποδηλατικές και πεζοπορικές ομάδες και επιχειρήσεις για την τοποθέτηση εμποδίων-παγίδων με ξύλα από ασυνείδητους στα μονοπάτια της Θηλιάς. Οι ομάδες που εδώ και χρόνια καθαρίζουν εθελοντικά τα μονοπάτια κάνουν λόγο για κακεντρέχεια και έλλειψη σεβασμού, συνιστώντας προσοχή σε όσους επισκέπτονται την περιοχή και επισημαίνοντας ότι, «εμβόλιο για την εγκληματική βλακεία δεν υπάρχει και ούτε πρόκεται να βρεθεί».

Σχετικά, το Xanthi trails  αναφέρει, «φαίνεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού ενισχύει και την εγκληματική βλακεία. Κάποιοι όψιμοι (θέλω να πιστεύω) “φυσιολάτρεις” αποφάσισαν να συμβάλουν στην προσπάθεια που κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια για τη συντήρηση των μονοπατιών στην περιοχή της Θηλιάς-Καλαμούς. Αφιέρωσαν λοιπόν το χρονικό διάστημα από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακάτικης βόλτας τους, προσθέτοντας τα εμπόδια-παγίδες με ξύλα σε αρκετά σημεία του μονοπατιού που κατεβαίνει από το Πολυβολείο προς τη νοτιοανατολική μεριά. Η τοποθέτηση ομολογουμένως ήταν αριστοτεχνικά σχεδιασμένη αφού τα ξύλα βρίσκονταν σε τυφλά σημεία και παρολίγον να επιτύχουν το σκοπό των αγαπητών συμπολιτών μας, οι οποίοι ήθελαν ξεκάθαρα να τραυματίστει οποιοσδήποτε επέλεγε να κατέβει το μονοπάτι με το ποδήλατό του. Η συγκεκριμένη ενέργεια εκτός του ότι δείχνει την κακεντρέχεια, την μικροψυχία και την έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στους συνανθρώπους τους όσων την έκαναν, αποτελεί και ποινικό αδίκημα αφού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Ελπίζουμε να ήταν κάτι μεμονωμένο και να μη έχουμε συνέχεια. Συνιστάται προσοχή στους ποδηλάτες και τους λοιπούς χρήστες των μονοπατιών καθώς το εμβόλιο για την εγκληματική βλακεία δεν υπάρχει και ούτε πρόκεται να βρεθεί».

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…