Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παράταση για τις εκλογές σχολικών εφορειών μειονοτικών σχολείων ζητά ο Χ. Ζεϊμπέκ

Παράταση για τις εκλογές σχολικών εφορειών μειονοτικών σχολείων ζητά ο Χ. Ζεϊμπέκ

0
zeibek vouli

Σε επερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, ρωτά γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές για την 22α Δεκεμβρίου, εν μέσω συνθηκών lockdown

 Ζητά να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, εκφράζοντας απορία για τη βιασύνη

Το θέμα της προκήρυξης εκλογών για την ανάδειξη μελών νέων Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης, έφερε στη Βουλή με επερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσειν Ζεϊμπέκ.

Στο κείμενο της ερώτησής του σημειώνει: «την 1η Δεκεμβρίου 2020 εστάλη στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αρ. πρωτ.:Φ.8.2/6/11942, δυνάμει της Υπουργικής Απόφασης 209295/Η2/04-12-2018, με θέμα την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη μελών νέων Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης.

Η απόφαση ορίζει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών των Σχολικών Εφορειών θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020 από τις 8:00 έως τις 17:00 στα διδακτήρια των σχολείων με τριμελή εφορευτική επιτροπή. Παράλληλα, οι υποψήφιοι γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα καλούνται να καταθέσουν αίτηση έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020. Η θητεία των νέων Σχολικών Εφορειών που θα προκύψουν από τις εκλογές αναμένεται να λήξει στο τέλος του 2023. Ενώ, στο τέλος  παρατίθεται και μία σημείωση σχετικά με την ευθύνη Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολείων για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης υγειονομικών κανόνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, διότι εδώ και έναν μήνα η χώρα βρίσκεται σε γενικό lockdown και τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και αρκετές εβδομάδες. Μάλιστα, το lockdown αναμένεται να παραταθεί και τα σχολεία ίσως ανοίξουν με την νέα χρονιά. Επίσης, γονείς και κηδεμόνες καλούνται να θέσουν υποψηφιότητες για την ανάδειξη των σχολικών εφορειών μέσα σε 10 ημέρες και να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία, ενώ τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ και πολλοί από αυτούς διαμένουν σε μακρινές από τα σχολεία τοποθεσίες. Επιπλέον, η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων ανατίθεται στους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας απέναντι στους γονείς και κηδεμόνες.

Στην ουσία,  το προτιμότερο θα ήταν η όλη διαδικασία να αναβληθεί έως ότου ομαλοποιηθούν οι υγειονομικές συνθήκες και καταστεί μια τέτοια διαδικασία ασφαλής. Επομένως, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η βιασύνη του Υπουργείου για την διεξαγωγή των συγκεκριμένων εκλογών, παρότι θα μπορούσε να δοθεί εύλογη παράταση στη θητεία των νυν Σχολικών Εφορειών και διεξαγωγή των εκλογών υπό καταλληλότερες συνθήκες».

Ο βουλευτής ρωτά την υπουργό:

1.Προτίθεται να ανακαλέσει την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης;

2.Προτίθεται να παρατείνει την θητεία των νυν Σχολικών Εφορειών για εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου οι συνθήκες καταστούν περισσότερο ασφαλείς για την διεξαγωγή των εκλογών;

3.Ποιοι είναι οι λόγοι που επιτάσσουν την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των Σχολικών Εφορειών σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας σε ισχύ;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο ξανθιώτης Δημήτρης Ράπτης αν. υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ

Συγχαρητήριες ευχές από την τοπική οργάνωση της ΝΔ Ο ξανθιώτης Δημήτρης Ράπτης ανέλαβε εκτ…