Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, μια μέρα πρόκληση για την κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, μια μέρα πρόκληση για την κοινωνία

0

Με ιδιαίτερες συνθήκες τιμάται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ. Τις προηγούμενες χρονιές ο σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» σε συνεργασία με τους εκπαιδευόμενους, την διοίκηση, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φίλους της τοπικής δομής ΠΑΜΑΞ αλλά και την τοπική κοινωνία, επιχειρηματίες, φοιτητές, μαθητές, συλλόγους, φορείς και πάντα με την ευλογία της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης διοργάνωνε την ετήσια συνάντηση για τον από κοινού εορτασμό της σημαντικής αυτής μέρας.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν μπορούμε να μοιραστούμε όλοι μαζί αυτή την μέρα. Μπορούμε όμως να περάσουμε το απόγευμα με μια εσωτερική ανασκόπηση απέναντι στην πρόκληση που σηματοδοτεί η μέρα αυτή και αφορά την στάση μας απέναντι στους εμπερίστατους  ανθρώπους γύρω μας.

Δεν είναι λίγες φορές που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα πρόσωπα με ιδιαιτερότητα ως ασθενείς και αδύναμους κρίκους, απωθώντας τους στο περιθώριο και τελικά τους θυματοποιεί.

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα, ας αναλογισθούμε την στάση του Χριστού που  βγάζει τα πρόσωπα με ιδιαιτερότητες από το περιθώριο και την περιφρόνηση της κοινωνίας, και τα καθιστά επίκεντρο της ποιμαντικής και θεραπευτικής Του φροντίδας, επαναπροσδιορίζοντας την θέση τους μέσα στην κοινωνία.

Με την επαφή και την αγαπητική συνάντηση με τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε τη δύναμη μέσα μας, να σταθούμε ενισχυτικά δίπλα τους και να εισπράξουμε άπλετη αγάπη.

Σαν το φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων η παρουσία τους ανάμεσα μας αποτελεί ευλογία και οδοδείκτη για μια καλύτερη κοινωνία.

Ανδρέου Γεωργία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H ευφυής έννοια του θανάτου

Φοίβος Ιωσήφ Γνωρίζετε κάποιον που να μην φοβάται τον θάνατο; Μην το πολυσκέπτεσθε, όσοι γ…