Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμβολιασμό στο ΓΝΞ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμβολιασμό στο ΓΝΞ

0

Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε σχέση με τους διοικητικούς και λοιπούς υγειονομικούς

 Μερική αποφόρτιση του Νοσοκομείου Ξάνθης. Λιγότεροι από 60 οι νοσηλευόμενοι. Ένας νέος θάνατος σημειώθηκε χθες. 195 τα ενεργά κρούσματα του δήμου Ξάνθης την προηγούμενη εβδομάδα-164 σε απομόνωση

Περισσότερο ήταν το ενδιαφέρον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε σχέση με τους διοικητικούς και λοιπούς υγειονομικούς για τους εμβολιασμούς που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο στο Νοσοκομείο Ξάνθης για τον κορωνοϊό

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκίνησε στις 17/12 και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένα πρώτο ενδιαφέρον σε αρκετά καλό επίπεδο, ωστόσο θα ξεκινήσει και καμπάνια ενημέρωσης εντός του Νοσοκομείου, ώστε να ξεπεραστούν και επιφυλάξεις που εκδηλώνονται. Ουσιαστικά, πιο πρόθυμοι είναι όσοι ζουν από κοντά τις επιπτώσεις της νόσου και την επιδείνωσή της ακόμη και σε υγιείς οργανισμούς.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο για τους εμβολιασμούς, το οποίο εντάσσεται στην γενικότερη προετοιμασία για την εμβολιαστική διαδικασία. Ήδη έχει καθοριστεί ο χώρος του εμβολιαστικού κέντρου, όπου θα εμβολιαστεί το προσωπικό του Νοσοκομείου, αν και μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε ακριβώς, εντός του επόμενου μήνα θα γίνει η άφιξη των εμβολίων.

Μερική αποφόρτιση του ΓΝΞ

Το Νοσοκομείο Ξάνθης παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μία αποκλιμάκωση αναφορικά με τους νοσηλευόμενους. Συγκεκριμένα, χθες νοσηλευόταν λιγότερα από 60 άτομα, ενώ κατειλημμένες ήταν 6 από τις 7 κλίνες ΜΕΘ. Την ίδια μέρα σημειώθηκε ένας θάνατος, ενώ γενικά τις τελευταίες ημέρες οι θάνατοι που καταγράφονται αφορούν σε ηλικίες ατόμων άνω των 80 ετών.

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα είναι οι ημέρες των εορτών, όπου και θα κριθεί η πρόκληση ενός νέου κύματος της πανδημίας. Η σημερινή αποκλιμάκωση αποτελεί, σύμφωνα με τους υγειονομικούς, το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έγινε το προηγούμενο διάστημα και άρα, η υπευθυνότητα της εορταστικής περιόδου θα αποτυπωθεί στο Νοσοκομείο τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Συνδρομή από ιατρούς εξ Αθηνών

Στις ανάγκες του Νοσοκομείου συνδράμουν από την προηγούμενη εβδομάδα ιατροί από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, έχουν έρθει εθελοντικά δύο ιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία, άλλοι τέσσερις από δημόσια και αναμένονται άλλοι δύο αύριο, ενώ δύο θα επιστρέψουν την Τετάρτη. Πρακτικά, πρόκειται για συνδρομή της 1ης στην 4η ΥΠΕ με ιατρικό προσωπικό που βοηθά στην αντιμετώπιση των αναγκών νοσηλείας για τον κορωνοϊό. Ακόμη, σταθερά συνδράμουν και δύο ιδιώτες παθολόγοι της Ξάνθης.

«Εκτός υπηρεσίας» δέκα περίπου άτομα του Νοσοκομείου

Περίπου δέκα υπολογίζονται τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ξάνθης που έχουν τεθεί σε απομόνωση είτε γιατί είναι θετικοί, είτε γιατί αποτελούν στενή επαφή. Αναμφίβολα, ο προσωρινός αποκλεισμός τους πλήττει το Νοσοκομείο που συνεχίζει να έχει αυξημένες ανάγκες, ωστόσο ο αριθμός όσων βρέθηκαν «εκτός μάχης» έχει κρατηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα υγειονομικά ιδρύματα άλλων πόλεων.

Rapid test και σήμερα από ΕΟΔΥ και δήμο

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 21  και συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020  από τις 10:00 έως τις 14:00 δωρεάν, rapid test, στον χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…