Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολόφωτη και… ολομόναχη η Ξάνθη τις νύχτες των εορτών

Ολόφωτη και… ολομόναχη η Ξάνθη τις νύχτες των εορτών

0

Πρωτόγνωρες εικόνες τα φετινά Χριστούγεννα λόγω των μέτρων της πανδημίας

Ρεβεγιόν μόνο με την οικογένεια-Ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικής διαδικασία ειδικά για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

 

Στολίστηκε η πόλη της Ξάνθης εν αναμονή των εορτών των Χριστουγέννων, ωστόσο η ολόφωτη εικόνα του κέντρου μάλλον επιτείνει το αίσθημα των πρωτόγνωρων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την Παρασκευή τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία και φωτίστηκε το ίδιο βράδυ.

Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα φωτάκια και τα στολίδια μένουν μόνα τους, χωρίς τα βλέμματα θαυμασμού από μικρά και μεγάλα παιδιά και τις ατέλειωτες σέλφι.

 

«Η κάθε οικογένεια θα πρέπει να γιορτάσει μόνη ή μέχρι 9 άτομα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ως προς τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν πρόκειται να διευρυνθεί το ωράριο. Η κάθε οικογένεια θα πρέπει να γιορτάσει μόνη ή μέχρι 9 άτομα» , άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να εκτιμηθεί εκ νέου αν θα υπάρξει κάποια ειδική διαδικασία για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Με τα δεδομένά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας απαγορεύονται τα… ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι καθώς θα πρέπει κάθε ένας που θέλει να μετακινηθεί τις νυκτερινές ώρες να στέλνει SMS που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη μετακίνηση.

Όμως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κάποιος από το σπίτι του την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή άλλη νύχτα των εορτών διότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει χωρίς να δικαιολογεί γιατί μετακινήθηκε. Με απλά λόγια ή θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι τις 10 ή να… διανυκτερεύσει στο φιλικό σπίτι.

Κι αυτό διότι τα SMS έχουν συγκεκριμένη χρήση, π.χ. για μετακίνηση σε εργασία, άθληση, παροχή ιατρικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μετακίνηση σε νοσοκομείο κ.λπ. Κάποιος που θα θελήσει να πάει να γιορτάσει σε άλλο σημείο, μακριά από το σπίτι του, δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…