Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης: Εξαντλούνται στην επικοινωνιακή προσπάθεια

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης: Εξαντλούνται στην επικοινωνιακή προσπάθεια

0
syriza mpalkoni

Χρεώνει στα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι επιχειρούν να φιλοτεχνήσουν εικόνα ανάπτυξης για την Ελλάδα, ενώ η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική

Στον τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγόρησε για αντιφάσεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε με ανακοίνωση η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, επιστρέφοντας τις κατηγορίες και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι μεταφέρει μία εικόνα ανάπτυξης και διατήρησης του ελέγχου, τη στιγμή που η κατάσταση στην οικονομία είναι δραματική. Δεν παραλείπουν δε να επιρρίψουν ευθύνες και στον κυβερνητικό βουλευτή του νομού, χρεώνοντάς του το κλείσιμο (;) του τελωνείου. Η ανακοίνωση αναφέρει: «η ΔΗΜΤΟ της τοπικής ΝΔ, βγήκε επιτέλους από την αφάνειά της, όχι όμως για να δώσει απαντήσεις για τη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα μας, λόγω του κορωνοϊού, ούτε βέβαια για τη λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, με αφορμή ακριβώς τον κορωνοϊό, αλλά για  να επιτεθεί στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, θέλοντας προφανώς, να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας. Γιατί, όπως λέει και ο ΠΘ, «με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία».

Αντιλαμβανόμαστε την επικοινωνιακή της προσπάθεια, να φιλοτεχνήσει την εικόνα μιας Ελλάδας, όπου οι επενδύσεις  έρχονται σωρηδόν χάριν στις προσπάθειες, προφανώς, του Υπουργού Ανάπτυξης άνευ χαρτοφυλακίου, κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, όπου όλα βαίνουν καλώς και οι Έλληνες τρέχουν ανέμελοι, με ξέπλεκες κοτσίδες στα λιβάδια ή μοτοκρός στην Πάρνηθα.

Οι αριθμοί, δυστυχώς, είναι αδυσώπητοι και μιλούν για δραματική κατάσταση για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας.

  • Στις πρώτες θέσεις νεκρών από covid-19, κατ΄αναλογίαν πληθυσμού στην Ευρώπη.
  • Αύξηση 10% στους άνεργους (1.153.434 άτομα).
  • Μείωση 9% στους επιδοτούμενους ανέργους (μόνο 150.862 άτομα).
  • 445.365 εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας με 534€ το μήνα.
  • Χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δάνεια σε επιχειρήσεις.
  • Μεγαλύτερη ύφεση πανευρωπαϊκά, 11,7%
  • Δεύτεροι μετά την Κροατία στην απώλεια εισοδημάτων.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της, να καλύψει τη ανεπάρκεια της κυβέρνησης  στη διαχείριση μιας ισχυρής πανδημικής κρίσης,  αλλά κυρίως τη στόχευσή της,  μες την πανδημία, να πλήξει τα δημόσια αγαθά, να συρρικνώσει δραματικά τους μικρομεσαίους ελευθεροεπαγγελματίες, να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ΣΕΒ για περιορισμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, να νομοθετεί με πραξικοπηματικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες υπέρ  των βαρόνων του εγχώριου  παρασιτικού κεφαλαίου, να διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις σε κουμπάρους και ημετέρους, να παλινωδεί στην εξωτερική πολιτική. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της, να καλύψει  το πρωτοφανές μεταπολιτευτικά κύμα καταστολής και αστυνόμευσης, που επιχειρεί να μετατρέψει την πανδημία σε κρίση Δημοκρατίας.

Στο Νομό μας που είναι από τους φτωχότερους στη χώρα, μετά την καταστροφή που διενεργήθηκε διαχρονικά, από την παράταξή σας, στο ντόπιο βιομηχανικό και βιοτεχνικό κορμό και τις τοπικές υποδομές, έρχεται να προστεθεί και το κλείσιμο του τελωνείου, με την υπογραφή του κυβερνητικού βουλευτή κ. Τσιλιγγίρη.

Για όλα αυτά η ΝΔ επέλεξε συνειδητά να είναι απούσα, αφού το success story, ξέρει πολύ καλά πως δε μπορεί να υποστηρίξει τους Ξανθιώτες, που βιώνουν στο πετσί τους την οικονομική καταστροφή και την ανασφάλεια. Γιατί ξέρει καλά πως δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα ΜΜΕ  της …υπέρκομψης Μαρέβας, γιατί εδώ η επαφή είναι καθημερινή με τον έμπορο, τον άνεργο, τον επαγγελματία και η πραγματικότητα τους χτυπά καταπρόσωπο.

Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως, για όλα αυτά είναι παρών ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι κομμάτι της κοινωνίας, εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και είναι ταγμένος να υπερασπίζεται την ευημερία των πολλών, το δίκιο και τη Δημοκρατία, αξίες και λέξεις που για τη νεοφιλελεύθερη παράταξη είναι άγνωστα λήμματα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…