Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ω πτωχή Αφαία!

Ω πτωχή Αφαία!

0

Όχι πτωχή, πάμπτωχη είναι, φράγκο δεν αφήνει κανένας σ αυτόν τον Ναό της Θεάς Αθηνάς. Και τσάμπα να σου πούν κανένας δεν πάει να τον επισκεφθεί. Και γιατί να πάς, αφού ούτε ένα θαύμα δεν κάνει. Ούτε ένας τυφλός δεν είδε το φώς του, ούτε μια στέρφα γυναίκα δεν γκαστρώθηκε, όχι δίδυμα, ούτε έστω ένα θηλυκό  να γεννηθεί με την παρέμβαση της Θεάς.

Εγώ πήγα, κι εκεί κατάλαβα την ανικανότητα της αρχαίας Αθηνάς. Μάλιστα στον χώρο ήμασταν εγώ, η Δώρα και μία Ιταλίδα, βαρεμένη κι αυτή σαν εμάς. Ο αρχαίος αυτός ναός έχει έξ πτυχωτές κολώνες κατά πλάτος και δώδεκα κατά μήκος με ισάριθμα κυονόκρανα. Μεγαλειώδης κατασκευή, αλλά όπως είπαμε από θαύματα τζίφος.

Οκτώ χιλιόμετρα πριν, και όπως ερχόμαστε από την πόλη της Αίγινας υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, μεγάλη η χάρη του. Και η χάρη του Αγίου μεγαλώνει ακόμη περισσότερο από τα εκατοντάδες πούλμαν που συρρέουν καθημερινά στον τεράστιο αύλειο χώρο του Χριστιανικού Ναού που έρχονται από όλες της γωνιές της Ελλάδος και άλλων Ορθοδόξων κρατών.

Μπλέκουν τα Βουλγάρικα με τα Ρουμανικά και τα Ελληνικά. Μιλάμε για λαό και παχύ ευρώ, τα παγκάρια ελέγχονται συχνά προς αποφυγήν αδυναμίας καταμέτρησης των υπεράριθμων μετρητών. Άσε που έχουν αυξηθεί οι ληστές και οι ασεβείς που μπορούν εύκολα να εμποδίσουν την κατάθεση στην πλησιέστερη Τράπεζα. Δεν είμαστε τώρα για τέτοια εν μέσω κορωνοϊού. Χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση, πριν ξυπνήσει ο λαός, ιδέα τελείως ανεδαφική!

Τα θαύματα του Αγίου που διηγούνται οι  πιστοί δεν έχουν τελειωμό. Τι καρκίνοι θεραπεύτηκαν, τι άσθματα, τι καρδιακά προβλήματα βρήκαν την λύση τους, μέχρι και ένας με κοντύτερο πόδι μπήκε να προσευχηθεί και βγαίνοντας τον περίμενε  αρτιμελή ο προπονητής του Ολυμπιακού και τον πήρε αμέσως για κεντρικό αμυντικό. Βράχος, κόφτης πραγματικός, δεν ξανάφαγε γκολ η ομάδα. Τώρα το πόσες γυναίκες που τους είχαν σταματήσει τα έμμηνα από δεκαετίας και βρέθηκαν μετά την επίσκεψη γκαστρωμένες, δεν περιγράφεται, μόνον ανακράζεται!

Με το δίκιο τους οι πιστοί σταματάνε στον Άγιο Νεκτάριο και δεν ανηφορίζουν στο αρχιτεκτόνημα της Αφαίας Αθηνάς, διότι σαν κτίσμα σαστίζει τον νου του ανθρώπου, γονατίζει την ανθρωπότητα, αλλά σαν θεά δεν πιάνει μπάζα μπροστά στον σύγχρονο θαυματοποιό πρώην πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης Λαμίας.

Ούτε να το συζητάτε για σύγκριση σε οποιοδήποτε περίπλοκο  ιατρικό περιστατικό. Οι λαοί δεν είναι χαζοί, ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, το κίβδηλο από το γνήσιο χρυσάφι για αυτό και τα καντηλέρια του Αγίου είναι κατάχρυσα, σε αντίθεση που στην Αφαία Αθηνά δεν υπάρχουν ούτε μπρούτζινα. Η οξυδέρκεια των πιστών φαίνεται στην επιλογή του μετάλλου.

Πάντως αν πάτε στην Αίγινα, ξοδέψτε λίγο χρόνο στην επίσκεψή σας στην Αφαία Αθηνά, συγκίνηση θα νοιώσετε για τους πραγματικούς προγόνους σας!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…