Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με σάλτσα καρότου

Μοσχάρι με σάλτσα καρότου

0

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κιλό μοσχάρι

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

6 καρότα τριμμένα

2 φλ. κόκκινο κρασί

1-2 κλωνάρια μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας, κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Στεγνώνουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα. Βάζουμε το κρεας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο. Σοτάρουμε για 3-4 ´ να γυαλίσει το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κλωνάρι μαϊντανού. Αφήνουμε να βράσει δυνατά για 2΄ και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος (1 -1/2 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Προς το τέλος του βρασμού δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς για να πυκνώσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το κλωνάρι μαϊντανού. Το μοσχάρι στο τέλος μένει με ελάχιστη σάλτσα, μένει σχεδόν με το λάδι του.

Σερβίρουμε με ρύζι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλμυρό κέικ με χουρμάδες και τυριά

Για το κέικ 250 γρ. αλεύρι φαρινάπ 100 γρ. γιαούρτι 2 αυγά 200ml γάλα 50ml ελαιόλαδο 1 κου…