Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με το χέρι στα…ψαλίδια οι κομμωτές

Με το χέρι στα…ψαλίδια οι κομμωτές

0

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επικαλέστηκε την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να ανοίξει τα κομμωτήρια Σάββατο ή Κυριακή

Κατά πλειοψηφία η επιτροπή λοιμωξιολόγων συμφώνησε να εισηγηθεί άνοιγμα για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away καταστήματα από Δευτέρα

Μπερδεμένοι αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις οι κομμωτές, αλλά και οι πολίτες σχετικά με τις αποφάσεις για το άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι, «ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα», ήρθε να προστεθεί η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι, τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΕΕΑ, αυτό έγινε γνωστό κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης. Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε, «Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε στο θέμα μετά την ανακοίνωση του ΕΕΑ, και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σημείωσε, «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση, αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», χωρίς ωστόσο να το διαψεύσει.

Προς άνοιγμα από 14/12 με αυστηρά μέτρα περιορισμένα καταστήματα

Για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων συνεδρίασε χθες η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθούν άρση μέτρων στην κυβέρνηση και το άνοιγμα από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, και το click away από τα εμπορικά καταστήματα.

Ασφαλώς, αν αποφασιστεί το άνοιγμα προβλέπονται πολύ αυστηρά μέτρα λειτουργίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία), ενώ το click away θα γίνεται αυστηρά και μόνο κατόπιν ραντεβού. Δεν συμφωνήθηκε άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…