Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μ. Χρυσοχοΐδης: Με περισσότερα τεστ και χωρίς επιπλέον μέτρα η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ξάνθη

Μ. Χρυσοχοΐδης: Με περισσότερα τεστ και χωρίς επιπλέον μέτρα η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ξάνθη

0

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε σε ευρεία σκέψη με υγειονομικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς- Επίσκεψη στον Μητροπολίτη

 «Ανησυχούμε πολύ με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο

 

Τη διενέργεια νέων συνεχών μαζικών τεστ για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς επιπλέον μέτρα καταστολής, αλλά με εντατικούς ελέγχους ανακοίνωσε στην Ξάνθη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, η Επόπτρια Κινητών Μονάδων ΕΟΔΥ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος  του Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι παίρνοντας το λόγο παρουσίασαν την κατάσταση στην περιοχή, τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και πολιτικής προστασίας.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, ο υπουργός προέβη σε δηλώσεις, όπου εξέφρασε την ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Ξάνθης. «Θα σας θυμίσω στην πρώτη φάση της πανδημίας την περιοχή του Εχίνου που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε πολύ. Όμως η φάση αυτή πέρασε και σήμερα ο Εχίνος μια περιοχή με περίπου 1.000 κατοίκους  με σχεδόν καθόλου κρούσματα. Το παράδειγμα του Εχίνου, τώρα το χρειάζεται όλη η Ξάνθη. Αποτελεί μήνυμα για όλους μας. Σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε αποτρεπτικοί, να βάλουμε φραγμό και φρένο στην πανδημία με τις δράσεις μας ταυτόχρονα με την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αίτημα των αστυνομικών για περισσότερα τεστ, επεσήμανε: «οι αστυνομικοί έχουν χιλιάδες τεστ και μάλιστα δωρεάν τεστ, τα οποία γίνονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και θα συνεχίσουν και θα πολλαπλασιαστούν και δεν θα αφήσουμε κανέναν αστυνομικό χωρίς έλεγχο, διότι το αστυνομικό προσωπικό και το προσωπικό όλων των υπηρεσιών είναι πολύτιμο».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα με τον οποίο, όπως είπε, σκοπό είχε να συζητήσει «για τη συμβολή της Εκκλησίας στον κοινό αγώνα για τον περιορισμό του κορωνοϊού και το πώς θα συνεχίσει να μας βοηθά και τις επόμενες μέρες των εορτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…