Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση

Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση

0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικών περιορισμών μόνο για τις ημέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ως προς τις μετακινήσεις

 Για εκκλησίες, κομμωτήρια, λιανεμπόριο θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τι παραμένει κλειστό στο διάστημα των εορτών λόγω του lockdown.

«Με αυτά τα δεδομένα η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ο δρόμος θα είναι πιο αργός αλλά πιο σίγουρος», είπε και ακολούθως εξήγγειλε ότι δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών -θα μείνουν δηλαδή κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου (6 πμ)- τα εξής: σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση συναθροίσεων. Για εκκλησίες, κομμωτήρια, λιανεμπόριο θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με το τι θα ισχύει για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για τις συγκεκριμένες τέσσερις ημέρες, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα. «Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να δούμε την οικογένεια, αλλά κάνουμε ισχυρή σύσταση να περιοριστούν οι συναθροίσεις και να περάσουμε τις γιορτές το πολύ με μία οικογένεια ακόμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…