Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Γλιτώνουν» την παραγραφή για το Α’ εξάμηνο του 2014 οι δικαιούχοι του 12%

«Γλιτώνουν» την παραγραφή για το Α’ εξάμηνο του 2014 οι δικαιούχοι του 12%

0

Θετική ήταν η έκβαση επί του αιτήματος που συνέταξε ο δικηγόρος Ξάνθης Ι. Τσιλιγγίρης. Έως 31/12 πρέπει να κάνουν αίτηση όσοι δεν άσκησαν ένδικα μέσα

Δικαίωση και επιτυχία χαρακτηρίζουν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της ΑΜΘ την εξέλιξη

 

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται στην επιδότηση του κόστους εργασίας (το γνωστό 12%), καθώς τελικά έγινε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει ο έγκριτος νομικός της Ξάνθης κος Ιωάννης Τσιλιγγίρης και έτσι η διοίκηση του ΟΑΕΔ κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση σχετικά με την μη παραγραφή της επιδότησης κόστους μισθοδοσίας παραμεθόριων περιοχών και για το Α’ εξάμηνο 2014.

Όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, η εξέλιξη αυτή συνιστά μία δικαίωση των Επιμελητηρίων, που ευθύς εξ αρχής είχαν επισημάνει την εξαίρεση του Α’ εξαμήνου του 2014 και ζητούσαν τη συμπερίληψή του.

Η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη διανεμηθεί στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου καλούνται οι επιχειρηματίες που δεν άσκησαν ένδικα μέσα, να καταθέσουν άμεσα (μέχρι 31/12/2020) αιτήσεις συμψηφισμού προκειμένου να μην παραγραφεί η εν λόγω απαίτηση και να ωφεληθούν από την ευκαιρία συμψηφισμού των χρηματικών απαιτήσεων για το Α’ & Β’ εξάμηνο του 2014 και το Α’ & Β’ εξάμηνο του 2015.

«Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, αποτελεί μία επιτυχία των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, αφού ήταν κάτι που είχαμε επισημάνει από την αρχή και η επιμονή μας, έφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη και δηλώνουμε παρόντες συνεχίζοντας να διεκδικούμε με γνώμονα πάντα το όφελος των τοπικών επιχειρήσεων, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που ο Covid-19 έχει αφήσει σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα και δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ», σημείωσαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων.

Τα συγχαρητήριά του προς τον κο Ιωάννη Τσιλιγγίρη για τη θετική έκβαση εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, σημειώνοντας: «οι πρωτοβουλίες, οι πιέσεις, το αμέριστο ενδιαφέρον αλλά και η αγωνία των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν σταματούν, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους δικαιούχους και βάναυσα πληττόμενους από τα δεκαετή μνημόνια και την πανδημία COVID 19, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε με πείσμα και δύναμη ώστε να συμβάλουμε να μην χαθεί ούτε μία επιχείρηση από τον τόπο μας».

Στο κείμενο της απόφασης του ΟΑΕΔ αναφέρει: «για τις επιχειρήσεις που δεν άσκησαν ένδικα μέσα και η αίτησή τους, για το Α΄ και Β΄ εξάμηνο του 2014, δεν απαντήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Κ.Π.Α.2), η παραγραφή της εν λόγω απαίτησης αρχίζει μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τη χρονολογία υποβολής της αίτησης και ως εκ τούτου η απαίτηση δεν παραγράφεται πριν την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Ομοίως, για τις επιχειρήσεις που δεν άσκησαν ένδικα μέσα και έχουν αιτηθεί, για το Α΄ και Β΄εξάμηνο του 2015 η απαίτηση δεν παραγράφεται πριν την 31η Δεκεμβρίου 2021».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…