Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για τα χριστουγεννιάτικα… μέτρα προετοιμάζεται η κυβέρνηση

Για τα χριστουγεννιάτικα… μέτρα προετοιμάζεται η κυβέρνηση

0

Στο τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις των γιορτών

 Δε θα επιτραπεί η μετακίνηση σε άλλες περιφέρειες, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ωστόσο, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για την επανένωση οικογενειών

Διευκρινίσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς και την εξέλιξη του lockdown ενόψει των Χριστουγέννων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η απόφαση για την εστίαση –λουκέτο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου- είναι οριστική και σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ ούτε τα εστιατόρια. Επανέλαβε ωστόσο, πως οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Αναφορικά με τα SMS, ο κ. Πέτσας είπε πως θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης πως αυτό που δεν θα επιτραπεί είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά.

Από τον κανόνα αυτό αναμένεται να εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές. Όπως είπε, «θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών».

Σχολίασε δε, πως συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη και τόνισε πως «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

Ο κ. Πέτσας, σημείωσε ακόμη ότι, «αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους». Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …