Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Για κινήσεις εντυπώσεων αντί έργου κατηγορεί τον Μέτιο η «Περιφερειακή Σύνθεση»

Για κινήσεις εντυπώσεων αντί έργου κατηγορεί τον Μέτιο η «Περιφερειακή Σύνθεση»

0

Με αφορμή την ανακοίνωση της χρηματοδότησης 122 ιδιωτικών έργων σε αγροτικές περιοχές Δράμας-Καβάλας-Έβρου με 15,5, εκ. ευρώ. Απλή μεταφορά από πόρους του ΥΠΑΑΤ, λέει η παράταξη Τοψίδη

 Ζητά στοιχεία από τη διοίκηση της ΠΑΜΘ για την ΟΧΕ Πολιτισμού «Εγνατία Οδός» και αναρωτιέται γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα

Για προσπάθεια κάλυψης και πλήρους ανυπαρξίας έργου από τη διοίκηση της Περιφέρειας ασκεί νέα κριτική η Περιφερειακή Σύνθεση, με αφορμή την ανακοίνωση του περιφερειάρχης Χρήστου Μέτιου για την χρηματοδότηση 122 ιδιωτικών έργων leader σε αγροτικές περιοχές Δράμας, Καβάλας και Έβρου με 15,5 εκ. ευρώ.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγορεί τη διοίκηση ότι αντί έργου παρουσιάζει απλές μεταφορές πόρων από το ΥΠΑΑΤ για την περίπτωση του leader και καλεί τον Χρήστο Μέτιο να προχωρήσει σε ουσιαστικές απορροφήσεις, όπως την περίπτωση της ΟΧΕ Πολιτισμού «Εγνατία Οδός» για την οποία ζητά να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει: «ανακοινώθηκε την 1/12 με το ανάλογο ύφος, η υπογραφή από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ μίας σειράς αποφάσεων για την ένταξη σειράς ιδιωτικών επενδύσεων στο πρόγραμμα Leader στους νομούς Δράμας, Καβάλας, καθώς και στον βόρειο Έβρο, με την έκδοση σχετικού Δελτίου Τύπου. Με αυτό το Δελτίο Τύπου, ο Περιφερειάρχης επιχειρεί, για άλλη μία φορά, να καλύψει την ανυπαρξία της διοίκησής του και να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι δήθεν η διοίκηση της Περιφέρειας επιτελεί … κάποιο έργο !

Όμως, τι αποκρύπτει ο Περιφερειάρχης; Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε σε συνεννόηση με την ΕΕ και μετέφερε τους πόρους που αφορούν το σημαντικό πρόγραμμα Leader από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) των Περιφερειών. Έτσι σήμερα, οι Περιφέρειες απλώς εκταμιεύουν τους πόρους και περιορίζονται σε μία απλή λογιστική διαχείριση καθώς και σε κάποιες υπογραφές. Χωρίς, όμως, να υπεισέρχονται σε καμία ουσιαστική παρέμβαση καθώς την αξιολόγηση των προτάσεων και την γενικότερη παρακολούθηση του προγράμματος την φέρουν εις πέρας οι αναπτυξιακές εταιρείες που ασχολούνται με το Leader και μάλιστα και με σημαντική επιτυχία.

Παρόλα αυτά ο παντελώς απών από την πραγματικότητα της οικονομίας και της αναπτυξιακής προσπάθειας της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Μέτιος στην προσπάθειά του να διατηρηθεί στην επικαιρότητα και να παρουσιάσει κάτι εκδίδει ένα (ακόμη) Δελτίο Τύπου με το οποίο προσπαθεί να παρουσιάσει αυτό που του λείπει, δηλαδή το «έργο».

Η παράταξή μας, καλεί στον κ. Μέτιο να προσεγγίσει και να δει την πραγματικότητα ξεπερνώντας τα κενά ουσίας Δελτία Τύπου με τα οποία προσπαθεί να καπηλευτεί έργο άλλων. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ρωτήσουμε τον κ. Μέτιο και τους Αντιπεριφερειάρχες του (χωρικούς και θεματικούς) πού βρίσκεται η ΟΧΕ Πολιτισμού «Εγνατία Οδός», η οποία είναι πρόγραμμα της Περιφέρειας; Γιατί επί τόσα χρόνια δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα και δεν παρέχει καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα; Αλήθεια, ας μας πει ο Περιφερειάρχης γιατί απέτυχε παταγωδώς η εξαγγελία του ώστε να «τρέξει» η Περιφέρεια νέα ΟΧΕ … για τον ορεινό όγκο;

Η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης αποδοκιμάζει έντονα την αναποτελεσματικότητα και την διοικητική ανυπαρξία της διοίκησης της Περιφέρειας. Από την άλλη πλευρά συγχαίρουμε όλους τους ιδιώτες των οποίων οι προτάσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader και τους ευχόμαστε, ως παράταξη, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, ειδικά υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλλει στην οικονομία η πανδημία και τα μέτρα που την συνοδεύουν. Ο ιδιωτικός τομέας δεν επιχειρεί την αυτοπροβολή αλλά εργάζεται πάντα με επιμονή και μεθοδικότητα ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες και γι’ αυτό αποτελεί την πραγματική αναπτυξιακή δύναμη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Έφυγε” η Φώφη Γεννηματά

Στα 57 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο-  Θλίψη σ’ όλη τη χώρα για το ξαφνικό…