Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης: Η συζήτηση του προϋπολογισμού ανέδειξε δύο κόσμους

ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης: Η συζήτηση του προϋπολογισμού ανέδειξε δύο κόσμους

0

Πρώτη παρέμβαση της τοπικής διοικούσας του κυβερνώντος κόμματος με πρόεδρο τον Κ. Πυλαρινό-Κατηγορεί για αντιφάσεις τον Αλέξη Τσίπρα σε οικονομία και εθνικά θέματα

 Με αφορμή την συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση με πρόεδρο τον Κώστα Πυλαρινό η ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης. Η ανακοίνωση υπογραμμίζει την συνέπεια της κυβέρνησης και απευθύνει κατηγορίες προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιφάσεις που αφορούν στην οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Αναλυτικά, αναφέρει: «η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 ανέδειξε δύο κόσμους. Της συνέπειας από τη μια και των αντιφάσεων από την άλλη.

Κυβερνητική συνέπεια: Συνετή διαχείριση του κράτους- στήριξη των πιο αδύναμων – μείωση των φόρων – μεταρρυθμίσεις που κάνουν τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

Αντιφάσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης:  Οικονομία και εθνικά θέματα.

Διατίθενται για το 2020 και 2021 31,5 δις. Ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό  ενώ το γνωρίζει  ο κ. Τσίπρας, συνεχίζει στο δρόμο της πλειοδοσίας ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών. Επιτίθεται  στην κυβέρνηση γιατί, λέει αυξάνεται το χρέος.

Μόνο αυτός δεν βλέπει την αντίφαση σ’ αυτά που λέει.

Η βιωσιμότητα του χρέους είναι ζήτημα εμπιστοσύνης, μιας λέξης που αδυνατούν να κατανοήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της , έχει αυξήσει την εμπιστοσύνη και μπορεί να διαθέτει αυξημένα ποσά για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, γιατί η χώρα μπορεί να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

Στα εθνικά θέματα ο κ. Τσίπρας μίλησε για διπλωματική ήττα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, με αφορμή το Ευρωπαϊκό συμβούλιο 10 και 11 Δεκεμβρίου. Ζητάει αυστηρότερη στάση έναντι της Τουρκίας, ο ίδιος όμως αρνείται να ψηφίσει την αύξηση των αμυντικών δαπανών στη χώρα μας. Φτάνει πια η υποκρισία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει ένα φάσμα διπλωματικών πρωτοβουλιών στα στο πλαίσιο της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και ταυτόχρονα ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων τα 2,5 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο Λιβάδι

Συνάντηση Τσέπελη με Άδωνι Γεωργιάδη – Το twitter υπουργού   Ο δήμαρχος Ξάνθης στα Τουριστ…