Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγουν δειλά οι λίστες αναμονής σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Ανοίγουν δειλά οι λίστες αναμονής σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

0

Παρασκευή ή το αργότερο Σάββατο αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Διστακτικοί οι ειδικοί για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων

 Σειρά προτεραιότητας με τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα προσπαθούν να κρατήσουν και οι ξανθιώτες. Τους όρους επαναλειτουργίας περιμένουν κομμωτές και αισθητικοί

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο ή στο κέντρο αισθητικής αρχίζει να αποτελεί όλο και μεγαλύτερη επιθυμία για τους πολίτες, καθώς έχει ήδη συμπληρωθεί ένας μήνας lockdown.

Με το βλέμμα στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη -σταδιακή ή μη- επαναφορά τουλάχιστον για την περίοδο των Χριστουγέννων, έκδηλη είναι η ανησυχία των λοιμωξιολόγων καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν παρουσιάζει έντονα σημάδια βελτίωσης, ενώ παραμένει ανυποχώρητη η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, με κριτήριο τη διασπορά, τα καταστήματα με περιορισμένο αριθμό πελατών και τις «κόκκινες ζώνες» φαίνεται ότι δρομολογείται ένα σύστημα ανοίγματος του λιανεμπορίου, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Τηλέφωνα και μηνύματα στο inbox για μια θέση προτεραιότητας

Από την πλευρά τους κομμωτήρια και ινστιτούτα ομορφιάς ξεκινούν δειλά να ανοίγουν τις λίστες αναμονής για το κλείσιμο ραντεβού. Όσο διαρκεί το lockdown άλλωστε, έχουν κατεβάσει ρολά, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά οι πελάτες ζητούν να κλείσουν ραντεβού, παίρνοντας σειρά προτεραιότητας.

Όμως την ίδια στιγμή οι πελάτες με τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα, προσπαθούν να διασφαλίσουν «καλή» σειρά προτεραιότητας, ώστε να προλάβουν την αυξημένη ζήτηση όταν θα γίνει επίσημη η ημερομηνία του ανοίγματος για τις επιχειρήσεις αυτές.

Αυτή είναι η εικόνα και σε ορισμένες περιπτώσεις στην Ξάνθη, οι οποίες δεν είναι πολλές προς το παρόν. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων προσπαθούν να «ανιχνεύσουν» τις προθέσεις της κυβέρνησης, ώστε να προσαρμοστούν άμεσα στα μέτρα που θα τεθούν και να αποφύγουν τον συνωστισμό, λόγω της, αναμφίβολα, αυξημένης ζήτησης.

Μεγάλο κίνδυνο διασποράς βλέπουν στα κομμωτήρια οι ειδικοί

Από την πλευρά τους πάντως, οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν «κόκκινες» περιοχές τα κομμωτήρια, εκτιμώντας ότι λόγω της αδυναμίας τήρησης των αποστάσεων, ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού εξέφρασε πάντως, την ανησυχία της σημειώνοντας, «πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή, είναι αδύνατον να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων». «Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή και όχι μέχρι να έρθει το εμβόλιο, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί η πλειονότητα. Και τον καιρό που θα κάνουμε το εμβόλιο, ο κίνδυνος παραμένει», τόνισε η κ. Λινού.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, το πρώτο σενάριο προβλέπει πρώτα να… σηκώσουν ρολά στα μικρά καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία. Στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα καταστήματα και τελευταία να ανοίξουν τα εμπορικά.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει το άνοιγμα να είναι οριζόντιο, προκειμένου να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού των πολιτών σε συγκεκριμένα σημεία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…