Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια ΑΚΤΩΡ και AVAX προσωρινοί ανάδοχοι για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

ΑΚΤΩΡ και AVAX προσωρινοί ανάδοχοι για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

0

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων. Αναμονή για τις εγκρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου

 

Οι εταιρίες ΑΚΤΩΡ και AVAX αναδείχθηκαν ως οι προσωρινοί ανάδοχοι για το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με αναθέτουσα αρχή τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Όπως αναφέρει το ypodomes.com, η σχετική απόφαση ελήφθη αφού εξετάστηκαν οι ενστάσεις των ανταγωνιστών και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ θα ακολουθήσει η εκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες αναμένονται τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

 

Τι αφορούν τα έργα

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν τις υποδομές φυσικού αερίου που θα αναπτυχθούν σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Καβάλα με την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ

Συνολικά το έργο εντάσσεται στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (2020-2024) το οποίο ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ και εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιλαμβάνει επίσης τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά Ελλάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

309 νέα βιβλία αποκτά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

Αποτελεί το λογικό απότοκο της δράσης «Ανάπτυξης Συλλογών» σε συνεργασία με το Future Libr…