Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αίτημα για μαζικά τεστ στους δημοσίους υπαλλήλους από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

Αίτημα για μαζικά τεστ στους δημοσίους υπαλλήλους από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

0

Επερώτηση στη Βουλή με αφορμή την κοινή δήλωση των ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΑΜΘ

Ρωτούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Το αίτημα να πραγματοποιηθούν μαζικά δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜ-Θ, Γκαρά Νατάσα, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Δημήτρης. Το εν λόγω αίτημα έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος των προέδρων των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως προκαλεί ερωτήματα το γεγονός πως εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κοινό, δεν έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα σε διαγνωστικά test για Covid-19.

«Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ιδιαίτερα κατά το τρέχον β΄ κύμα της πανδημίας, παρατηρείται αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς επίσης και πολλά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα», σημειώνουν οι βουλευτές, τονίζοντας ότι, «η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να προστατεύονται πέρα και πάνω από κάθε κόστος, όπως συνολικότερα και η δημόσια υγεία αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών».

Τέλος, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας αν θα προβλεφθεί άμεσα η διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων ανά τακτά χρονικά διαστήματα τεστ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και αν θα ενεργήσει η κυβέρνηση, ώστε επιτέλους να συνταγογραφούνται και να είναι δωρεάν τα τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στη Βουλή η μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΞ

Ερώτηση για τη δίμηνη αδυναμία επαναλειτουργίας της από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν…