Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εμπλοκή δύο μειονοτικών της Θράκης σε υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

Εμπλοκή δύο μειονοτικών της Θράκης σε υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

0

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Ο εργαζόμενος μάγειρας στη γραμμή Ρόδου-Καστελλόριζου φέρεται να έστελνε φωτογραφίες πλοίων και κινήσεων των ελλήνων στρατιωτών στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στο νησί

 

Υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος (μάγειρας) σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου – Καστελλορίζου και ο άλλος υπάλληλος στο Προξενείο της Τουρκίας στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάγειρας έχει ομολογήσει την πράξη του στις ελληνικές Αρχές.

 

Η υπόθεση

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ο υπάλληλος του προξενείου να στρατολόγησε τον μάγειρα για να λαμβάνει πληροφορίες εθνικής σημασίας.

Συγκεκριμένα, ο μάγειρας φέρεται να έστελνε στον υπάλληλο του προξενείου φωτογραφίες πλοίων, αλλά κυρίως πληροφορίες για το πότε αναλαμβάνουν σκοπιά έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα και στρατιωτικές ζώνες.

Στη συνέχεια, μέσω του υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου κατέληγαν στους ενδιαφερόμενους της αντίπερα όχθης.

Στο στόχαστρο των Αρχών οι διασυνδέσεις των δύο αντρών, και κυρίως του υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μεγαλύτερου κυκλώματος.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια του γραμματέα και του 35χρονου που είναι και οι δύο από τη μειονότητα της Θράκης.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο. Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Συνελήφθη γυναίκα να κλέβει δίκυκλη μοτοσικλέτα

Αναζητείται ο συνεργός της Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024…