Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 10 μμ έως 5 πμ η απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα

10 μμ έως 5 πμ η απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα

0

«Φρένο» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Θα ισχύσει μόνο για φοιτητές και εργαζόμενους σε άλλο νομό για την επανένωση οικογενειών

 

Δεν προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου για το διάστημα των εορτών, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Από σήμερα, Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, και μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί να υπάρχει ειδική μέριμνα για κάποιες συγκεκριμένες ημέρες.

«Δεν πρόκειται να διευρυνθεί το ωράριο. Η κάθε οικογένεια θα πρέπει να γιορτάσει μόνη ή μέχρι 9 άτομα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας όμως με νόημα πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε αν θα υπάρξει κάποια ειδική διαδικασία για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

 

Πολύ περιορισμένες οι μετακινήσεις μεταξύ νομών

Σε ισχύ θα βρίσκεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και τα Χριστούγεννα, υπό τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού και την πίεση του ΕΣΥ.

Για τον λόγο αυτό οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών δεν θα επιτραπούν, με όσους ετοίμαζαν γιορτές στα εξοχικά τους να αλλάζουν τα πλάνα τους.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών.

Για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους.

Κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η μετακίνηση θα αφορά μόνο την κατεύθυνση προς την μόνιμη κατοικία και θα είναι άπαξ.

Παράλληλα, εξήγησε, ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους εκείνοι που εργάζονται μόνιμα σε άλλους νόμους, όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές εντός και εκτός συνόρων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος θα ιερουργήσει ο κ. Παντελεήμων

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 07:00 Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 07:00-10:30 ο Σεβ…