Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Τ. Πάιατ: “Να μείνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε δυτικά χέρια”

Τ. Πάιατ: “Να μείνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε δυτικά χέρια”

0

Στο φετινό διαδικτυακό Thessaloniki Summit ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα χαρακτήρισε την Αλεξανδρούπολη κόμβο για την ενεργειακή συνεργασία και δική του ειδική προτεραιότητα

Σε θέματα ενέργειας και διπλωματίας αναφέρθηκε με ομιλία του στο Thessaloniki Summit, που διοργανώνεται φέτος ψηφιακά λόγω της πανδημίας της Covid-19, ο Τζέφρι Πάιατ. Όπως είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ερωτηθείς για την Αλεξανδρούπολη και τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόκειται για ένα “στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο που θέλουμε να παραμείνει σε δυτικά χέρια”. Χαρακτήρισε “καλά νέα” το γεγονός ότι υπάρχουν “δύο ισχυρές αμερικανικές κοινοπραξίες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον” και είπε πως για τον ίδιο η Αλεξανδρούπολη αποτελεί ειδική προτεραιότητα.

Σημείωσε, δε, πως δεν είναι μόνο η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, εξηγώντας πως υπάρχει και ο FSRU, “ακόμη μια στρατηγική προτεραιότητα”, όπως είπε, κι έκανε ειδική μνεία στην υπογραφή της συμφωνίας από την πλευρά της ΔΕΣΦΑ για την απόκτηση του 20% των μετοχών της Gastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

«Η Αλεξανδρούπολη μεταμορφώνεται σε έναν κόμβο για την ενεργειακή συνεργασία. Υπάρχει επίσης η προοπτική για ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αέριο που θα βοηθήσει στον στόχο του περιορισμού του λιγνίτη ως το 2028», ενώ ως προς τις εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων επεσήμανε: «βασικό μας μέλημα είναι, όπως και στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, να δούμε αυτά τα βασικά περιουσιακά στοιχεία να μένουν σε δυτικά χέρια, επειδή είναι στρατηγικά και δεν πρέπει να καταλήξουν στους αντιπάλους μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…