Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών

Συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών

0

Με τον αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής συναντήθηκαν οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Βιστονίδας και Κεραμωτής

 Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στα γραφεία των εγκαταστάσεων του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστονίδας και Βιστονικού κόλπου, με αφορμή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού SARS COV-2. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ Α. Καραγιώργης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και του Σύνδεσμου Λιμνοθαλασσών Ελλάδας «Στέλιος Μπαλάσης» Γ. Γκίλης και ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής Σ. Αρβανιτάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν κυρίως τα ζητήματα που δημιουργούνται από το lockdown στο σύνολο του κύκλου εργασιών (αλίευση, πώληση, διακίνηση των αλιευμάτων) των συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών, αλλά και τρόποι στήριξης ή/και αποζημίωσης των αλιέων.

Συμφωνήθηκε η σύνταξη και αποστολή εισηγητικού υπομνήματος προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με προτάσεις επίλυσης των θεμάτων που αναδείχθηκαν και η προσπάθεια επίτευξης συνάντησης με τον υπουργό κ. Βορίδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

54 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην ΑΜΘ καταγράφηκε στο νομό μας, σύμφωνα με την επιδημι…