Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα χέρια του δήμου Μύκης η προγραμματική για το έργο οδοποιίας του Κενταύρου

Στα χέρια του δήμου Μύκης η προγραμματική για το έργο οδοποιίας του Κενταύρου

0
kentauros

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απάντησε στον Χ. Ζεϊμπέκ ότι η σύμβαση έχει σταλεί για υπογραφή στο δήμο από τις 30 Απριλίου

 Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στα χέρια του δήμου Μύκης είναι η προγραμματική για το έργο δημοτικής οδοποιίας του Κενταύρου Ξάνθης. Με την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο αναμένεται και η έναρξη της υλοποίησης του έργου. Αυτό αναφέρει σε απάντηση προς τον βουλευτή kenta Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, που έχει αποστείλει ήδη την προγραμματική στο δήμο από τις 30 Απριλίου.

Πρόκειται για έργο που απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ το 2014 και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2019. Απαντώντας σε νωρίτερο χρόνο για το ίδιο θέμα, ο Αχιλλέας Καραμανλής είχε δεσμευτεί να τρέξουν οι διαδικασίες από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

zeibek vouliΕνημερώνοντας με ικανοποίηση για τη δρομολόγηση του έργου ο Χ. Ζεϊμπέκ, για το οποίο προέβη σε εντατικές ενέργειες αξιολογώντας ως ιδιαίτερη κρίσιμη την σημασία του, σημειώνει: «Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν επιβεβαιώσαμε την παραλαβή της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το θέμα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης θα διευθετηθεί άμεσα. Από πλευράς μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ελπίζουμε ότι πραγματικά το συγκεκριμένο έργο, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ μετά την πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει αναστείλει την κατασκευή του, θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα. Επαφίεται, πλέον στον Δήμο Μύκης να επιλύσει τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει η κατασκευή του και να παραδοθεί στους κατοίκους ένα έργο που θα δώσει πραγματικά νέα πνοή στον οικισμό του Κενταύρου».

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ αφορά στην κατασκευή δρόμου μήκους 1 χιλιομέτρου που θα εξυπηρετήσει την παράκαμψη του οικισμού καθώς και τη διασύνδεση της παρακαμπτηρίου με την τοπική κυκλοφορία  μέσω δύο δρόμων, 400 και 125 μέτρων αντίστοιχα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…