Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόσθετα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Πρόσθετα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

0

Κλείνει από σήμερα το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής

 Μόνο φορτηγά θα διέρχονται από τη Νυμφαία. Προϋπόθεση διέλευσης το αρνητικό PCR test και επιπλέον rapid test από τον ΕΟΔΥ στα σύνορα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά (σ.σ. Τετάρτης) στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά, όλων μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλείνουν χερσαία σύνορα

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα.

Πρώτον, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου, από σήμερα στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής.

Στα Βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στην χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει.

Εντατικότεροι έλεγχοι σε μετακινήσεις και εργασία

Δεύτερον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Συγκεκριμένα ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…