Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

0

Δύσκολος και ο Δεκέμβριος
Όλες οι ενδείξεις της πανδημίας μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως δύσκολος θα είναι και ο Δεκέμβριος.
Δεν το λέμε αυθαίρετα εμείς, κι ούτε έχουμε τα στοιχεία. Όμως όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί, αυτό λένε.
Ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος και μάλλον θα είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κι αυτό, διότι θ’ αρχίσει στην αρχή η ισορροπία των κρουσμάτων και η σταδιακή μείωσή τους έως την σταθεροποίηση σε χαμηλά ποσοστά τόσο νέων κρουσμάτων όσο και θανάτων.
Γ.Δ.


Πολιτικές αφέλειες
Ημέρες και κυρίως βράδια εγκλεισμού λόγω του γνωστού ιού. Ως εκ τούτου και ευκαιρία για διάβασμα. Ανάμεσα στα αναγνώσματα λοιπόν και αρκετά για τις επιπτώσεις την νίκης του Μπάιντεν για την Ελλάδα και την Τουρκία.
Δηλαδή, για τη στάση του νέου Αμερικανού προέδρου εάν θα είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας μας.
Λοιπόν, να το ξαναπούμε, διότι το έχουμε πει εδώ και αρκετά χρόνια με την ευκαιρία της εκλογής του κατά καιρούς νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Έτσι, στην διεθνή πολιτική σκηνή, δεν ισχύουν φιλίες και άλλα σχετικά. Υπερισχύει το συμφέρον της όποιας χώρας και στο θέμα μας, ακριβώς αυτό ισχύει. Η Αμερική και τα συμφέροντά της είναι πρωτίστως και τίποτε άλλο.
-Για κάποιους αυτό είναι ανώμαλη προσγείωση. Είναι όμως η αλήθεια και τίποτε άλλο.
Γ.Δ.


Στις χώρες μετρά το συμφέρον
Η πολιτική αφέλεια επιτρέπεται για κάποιο χρονικό όριο. Όσο είναι νέος ο άνθρωπος διαφορετικά αναλύει κάποια πράγματα. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κι αν δεν την αποδεχτείς την πραγματικότητα κάνεις λάθη αλλά και απογοητεύεσαι από τις εξελίξεις που διαψεύδουν ότι ήθελες να πιστεύεις ως αλήθεια, ως πραγματικότητα.
Ωριμάζει επομένως κανείς, σταδιακά, μέσω συχνών διαψεύσεων αυτών που θεωρούσε ως αμάχητα δεδομένα.
Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Είναι άλλη, είναι ωμή, σκληρή και πηγάζει από το συμφέρον της κάθε χώρας και μόνον. Και βέβαια πολλώ μάλλον για τις ΗΠΑ, που έχουν πολλά και μεγάλα συμφέροντα ανά την υφήλιο.
Γ.Δ.


Κι ένα παράδειγμα
Ιδού κι ένα πρόσφατο παράδειγμα. Η συμφωνία μεταξύ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας, με την οποία η Αρμενία συνθηκολόγησε και θα παραδώσει εδάφη (επτά επαρχίες) που κατείχε.
Έτσι, η Ρωσία ουσιαστικά εγκατέλειψε την Αρμενία στο έλεος της στρατιωτικής υπεροχής του Αζερμπαϊτζάν παρά το γεγονός ότι έχει με τη χώρα αυτή σύμφωνο φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας. Και την εγκατέλειψε την Αρμενία γιατί δεν ήθελε να συγκρουστεί με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο προμηθεύει επίσης με όπλα (χωρίς να έχει συμφωνία μαζί του), αλλά και με την Τουρκία η οποία στήριξε μαζικά το Αζερμπαϊτζάν.
Αυτή η περίπτωση πριν ολίγων ημερών. Για όσους εδώ στην Ελλάδα διατηρούν το μύθο ότι «η Ρωσία θα μας σώσει στην αντιπαράθεσή μας με την Τουρκία».
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ όπως και όποια άλλη χώρα, προτάσσει τα ευρύτερα συμφέροντά της σε κάθε σύγκρουση και μόνον…
Γ.Δ.


Περαστικά
Συμπολίτες γνωστοί, φίλοι και άνθρωποι που γνωρίζουμε, την περίοδο αυτή δοκιμάζονται.
Υφίστανται μια σωματική και ψυχική δοκιμασία λόγω του κορωνοϊού.
Βρέθηκαν θετικοί του ιού και από την ημέρα εκείνη έζησαν, ζουν κάποιοι ακόμη, δύσκολες ημέρες, τόσο οι ίδιοι όσο και ο οικογενειακός περίγυρος τους.
Όλους αυτούς, τους γνωστούς και μη γνωστούς συμπολίτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, τους απευθύνουμε τις θερμές μας από καρδιάς ευχές, για ανάρρωση και επιστροφή στην κανονικότητα της προηγούμενης ζωής τους.
-Περαστικά σε όλους!
Γ.Δ.


Επιβάλλεται ενότητα των φορέων
Μια τεταμένη φάση περνάνε οι σχέσεις του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κ. Καραδέδου με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη. Δεν είναι πρώτη φορά που έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες ενώ ο κ. Καραδέδος έχει αποχωρήσει από συσκέψεις του Συντονιστικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και στην χθεσινή σύσκεψη όπως μάθαμε αποχώρησε αφού προηγουμένως κούνησε το δάχτυλο προς τον κ. Ευφραιμίδη γιατί βρήκε …υπεράριθμο το Συντονιστικό καθώς κλήθηκαν και εκπρόσωποι των δήμων. Αυτό βέβαια είναι ένα ζήτημα και ίσως θα ‘ πρεπε να μετρήσει καλύτερα ο κ. Ευφραιμίδης ή να κάνει την σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη.
Όμως ο κ. Καραδέδος δεν σταμάτησε σ’ αυτό αλλά τα… έψαλε και στην Διοικήτρια του νοσοκομείου. Ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή όχι στην παρούσα φάση η κοινωνία χρειάζεται ενιαία στρατηγική που επιτυγχάνεται με ενότητα των φορέων. Οι προσωπικές πολιτικές δεν αφορούν κανένα  και το μήνυμα είναι προς πάσα κατεύθυνση. Ας αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους γιατί τέτοιοι διχασμοί μόνο κακό κάνουν… και θα έλθει η ώρα που θα τις χρεωθούν.
Μ.Ξ.


Τους έχουν βγάλει την …ψυχή με το 12%
Λάστιχο την έχουν κάνει αυτή την τροπολογία για το 12%. Στην αρχή έθεσαν θέμα μη εκχώρησης των απαιτήσεων που έβλαπτε κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μετά τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων και φορέων το απέσυραν. Τις προάλλες όμως μάθαμε ότι πρόσθεσαν τον κανόνα de minimis που σημαίνει ότι όσοι έλαβαν ενισχύσεις πάνω από 200.000 ευρώ δεν θα υπολογιστούν στον συμψηφισμό. Αυτό δεν ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν τα ποσά αυτά μέσω ενισχύσεων, επενδύσεων, δανείων κλπ. Να σου και πάλι διαμαρτυρίες. Αυτή την φορά το γόρδιο δεσμό διατείνεται πως έλυσε με παρέμβασή του ο εβρίτης βουλευτής κ. Δημοσχάκης. Το ίδιο διατείνεται και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Και σίγουρα έπεται συνέχεια…
Αυτό όμως δεν δείχνει συνέπεια και σοβαρότητα από την πλευρά του κράτους. Έχει μια δικαστική απόφαση και πρέπει να την εκτελέσει αλλά μ’ αυτές τις παλινωδίες χάνει κάθε αξιοπιστία και εξαντλεί την υπομονή του επιχειρηματικού κόσμου.
Μ.Ξ.


Μάθε γιατρέ μου…
Το είδα σε κάρτα γιατρού, το είδα στην πινακίδα γιατρού, το είδα να το γράφουν και το τράκαρα πολλές φορές να το λένε λάθος.
Μάλιστα, το άκουσα και από γιατρούς.
Οι οποίοι συνεχίζουν να είναι λάθος κι επειδή το ακούν οι ασθενείς τους νομίζουν πως είναι και το σωστό.
Λοιπόν, αναφέρομαι στην ιατρική ειδικότητα του Χειρουργού φυσικά. Που τονίζεται στην λήγουσα.
Δεν είναι η λέξη «χειρούργος» αλλά «χειρουργός».
Μικρή συμβολή για τη διόρθωση ενός λάθους που ακούγεται άσχημα.
Γ.Δ.


Η μεγαλύτερη επιθυμία να έρθει ο νέος χρόνος!
Το έχετε ακούσει κι εσείς. Η μεγαλύτερη επιθυμία του κόσμου είναι να έρθει ο νέος χρόνος 2021 και μαζί βέβαια να φύγει το 2020 που τόσα δεινά δημιούργησε στον πλανήτη.
Να φύγει το 2020 ζητά και συζητά ο κόσμος, να’ ρθει το 2021 που μαζί του θα φέρει τα εμβόλια και τη λύτρωση από το κακό του κορωνοϊού.
Τελικά ο αιώνας που περάσαμε, ο εικοστός, και ο νέος που ξεκίνησε πριν είκοσι χρόνια επεφύλαξαν στην ανθρωπότητα αρκετά θετικά νέα και επιτεύγματα, όμως περιλάμβαναν δύο μεγάλους πολέμους, σεισμούς, λιμούς και εν γένει καταστροφές με εκατομμύρια θύματα, με πείνα, ασθένειες, μετακινήσεις πληθυσμού και άλλα.
Γ.Δ.


Έλλειμμα κοινής λογικής
Άλλη μια επέτειος, άλλη μια αφορμή να μην συμφωνήσουν τα κόμματα σε θέμα κοινής λογικής.
Για την πρόταση του Μητσοτάκη να μη γίνει ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου με πορεία και συνωστισμό λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid-19.
Λογικό και φυσιολογικό, που στηρίζεται στην προστασία της υγείας, θα πουν οι περισσότεροι. Υπήρξαν όμως και οι άλλοι, που είπαν όχι, θα κάνουμε πορεία, δεν μας φοβίζει ο κορωνοϊός. Αφέλεια, εγωισμός, μικροπολιτική και όλα μαζί, όπως και να το δει κανείς η ουσία είναι πως υπήρξαν πολιτικές παρατάξεις που δεν συμφώνησαν. Που προτίμησαν να διακινδυνεύσουν από το να δείξουν ότι συμμερίζονται τη λογική.
-Άλλο ένα αρνητικό για κάποια κόμματα.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…