Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

0

Τα εμβόλια έρχονται όπως και τα φάρμακα για τον covid
Μέσα στην μαυρίλα των ημερών εγκλεισμού με την απαγορευτική εντολή, επιτέλους φάνηκαν και ιδιαίτερα αισιόδοξα νέα.
Ο ορίζοντας δείχνει επιτέλους πιο καθαρός κι αυτό οφείλεται στο γεγονός των νέων ειδήσεων που έρχονται από τα κέντρα ερευνών τόσο για τα εμβόλια όσο και για τα φάρμακα.
Δηλαδή, μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν εμβόλια αλλά και φάρμακα που θα προστατεύουν από τον κορωνοϊό.
Εκεί λοιπόν που υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων και ο φόβος της επιπλέον αύξησης αυτών, ήρθαν τα αισιόδοξα νέα για να πάρουμε όλοι ελπίδες και θάρρος.
Γ.Δ.


Εξηγήσεις
Βέβαια στο σημείο αυτό να πούμε δυο-τρία πράγματα για να μην πάρουν τα μυαλά κάποιων αέρα και ξεφύγουν.
Οι ειδικοί μιλούν για τη διάθεση του εμβολίου στο τέλος του Δεκεμβρίου. Διαδικασία βέβαια που θ’ απαιτήσει χρόνο. Παράλληλα, το εμβόλιο θα λάβουν πρώτα οι άνθρωποι του υγειονομικού χώρου και οι άνθρωποι άνω των 60 χρόνων. Δηλαδή σταδιακά θα γίνει η χορήγηση και ο εμβολιασμός στους κατοίκους της χώρας.
Τώρα εάν θα είναι υποχρεωτικός ή όχι ο εμβολιασμός, αυτό ακόμη δεν έχει εξετασθεί και σίγουρα ελάχιστους απασχολεί. Όσοι θέλουν να παίξουν τη ζωή τους, ας μην εμβολιαστούν.
Τέτοιες ιστορίες έλεγαν και οι παπάδες και Δεσποτάδες και ήδη έχουμε αρκετά κρούσματα κι εκεί για να επιβεβαιωθεί πως κανείς δεν είναι άτρωτος.
Γ.Δ.


Προσοχή!
Μέχρι τα εμβόλια και τα φάρμακα ν’ αρχίσουν να μπαίνουν στη ζωή μας για να «χτυπηθεί» ο ιός, οφείλουμε όλοι κάτι στον εαυτό μας και τους γύρω μας.
Οφείλουμε πρώτα απ’ όλα προσοχή, οφείλουμε σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε, να ξεχάσουμε τι έχει συμβεί σε περιοχές που αγνόησαν τους κινδύνους μετάδοσης του ιού.
Η Θεσσαλονίκη είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αποφυγής. Πέρασε το πρώτο Απαγορευτικό πολύ ωραία, χωρίς σημαντικά προβλήματα. Στο δεύτερο κύμα, τα έκανε θάλασσα γιατί λειτούργησαν χαλαρά, αδιάφορα και χαζοχαρούμενα.Πληρώνουν τώρα ένα ιδιαίτερα βαρύ τίμημα.
Προσοχή λοιπόν μεγάλη, όχι μαγκιές και εξυπνάδες, πειθαρχημένοι στη λογική και μόνον.
Γ.Δ.


Προς Θεού!
Για μια άδεια παραγωγού στο παζάρι της Ξάνθης συζητούσαν μία ώρα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης! Ερωτήσεις και τοποθετήσεις και ενημερώσεις και διευκρινήσεις και επανατοποθετήσεις και ονομαστική ψηφοφορία! Ειλικρινά στις μέρες που ζούμε αυτό είναι μια γραφικότητα. Σκέψου τώρα αν είναι για κάτι σοβαρό που έχει σχέση με την δημόσια υγεία τι θα γινόταν! Δεν μπορούν να αποφασίσουν για μια άδεια παραγωγού στο παζάρι… αν είναι δυνατόν! Η παθογένεια συνεχίζεται στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης κι αυτό γιατί ο καθένας θέλει να κάνει το κομμάτι του και δεν μπορούν να διακρίνουν τι είναι σημαντικό για τον δημότη και τι όχι! Μόνο θλίψη και απογοήτευση αλλά και ανασφάλεια μας προκαλεί αυτή η εικόνα και είναι ευθύνη όλων και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Μ.Ξ.


Χιούμορ και συμπάθεια…
Μάλλον όμως ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη καθώς η φράση «έχουμε ένα υπέροχο δημοτικό συμβούλιο που εκπροσωπεί μια υπέροχη κοινωνία» ήταν από άλλο …ανέκδοτο! Αυτό εξάλλου έτυχε ειρωνικών σχολίων από τους επικεφαλής των παρατάξεων και ήταν και ένα δείγμα ότι έχουν ενσυναίσθηση και κάνουν την αυτοκριτική τους για την εικόνα που παρουσιάζει όλο το δημοτικό συμβούλιο. Εκεί όμως που το τερμάτισαν ήταν στο θέμα του κολυμβητηρίου καθώς προσφέρεται είναι αλήθεια… Τι δεν ακούστηκε… ότι οσονούπω θα κάνουν βουτιές και ετοιμάζουν τα μαγιό ενώ άλλος είπε ότι μάλλον μέχρι να γίνει θα τους βρουν τα γεράματα και θα θέλουν λουτρά… Με τον ρυθμό που πάει δεν απέχει πολύ από την αλήθεια…
Μ.Ξ.


Ά ρε Λάκη…
Άκουσα την τηλεοπτική συνέντευξη του Λάκη Λαζόπουλου που παραχώρησε στον Χατζηνικολάου.
Ο Λάκης λοιπόν, στα χρόνια της καλλιτεχνικής του δύναμης βοήθησε στην άνοδο του λαϊκισμού στα χρόνια του αντιμνημονίου.
Μάλιστα συνεργάστηκε με τον Παύλο Χαϊκάλη για μια «υπόθεση δωροδοκίας» που φυσικά ήταν στημένη και αποδείχτηκε περίτρανα.
Αυτός λοιπόν ο Λάκης, στη συνέντευξη χωρίς να κοκκινήσει καθόλου, δήλωσε «πως ποτέ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ».
Προφανώς είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε στην γελοιοποίηση. Βλέπετε, τα χρόνια της δόξας πάνε πέρασαν και το παρόν δεν είναι πλέον ευοίωνο.
-Λάκη, Λάκη, τότε γελούσες αλλά σήμερα…
Γ.Δ.


Ελληνικό πρωτάθλημα με ξένους
Να που ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθούμε απολύτως τα γραφόμενά μας.
Πριν λίγο καιρό, από την στήλη αυτή επισημάναμε πως το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει καταληφθεί από ξένους ποδοσφαιριστές και πως αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Εθνική ομάδα της χώρας.
Δεν πέρασε χρόνος πολύς, ούτε μήνας και ιδού η δήλωση του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Δήλωσε για το θέμα ο Τζον Φαντ Σιπ «η ανησυχία μου είναι πως δεν έχουμε μεγάλο βάθος στην επιλογή των παικτών και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει και με το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους».
Ο προπονητής της Εθνικής μας λέει ακριβώς τα ίδια που γράφαμε εμείς πριν λίγο καιρό.
Γ.Δ.


Ψάχνουν…για Έλληνες
Το κακό παράδειγμα αυτής της αρνητικής ιστορίας το δίνουν οι ομάδες της Α΄κατηγορίας και κυρίως αυτές που έχουν χρήματα.
Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έχει 27 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Ζήτημα από αυτούς να είναι οι 7 Έλληνες!
Το ίδιο και ο Άρης το ίδιο και οι άλλες ομάδες που έχουν μεταβληθεί σε Λεγεώνα των Ξένων. Το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας λέγεται κατ’ εφημισμό Ελληνικό διότι διεξάγεται στην Ελλάδα. Κατά τ’ άλλα αποτελεί μια Βαβυλωνία ανθρώπων που προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες και οι οποίοι καμία συναισθηματική σχέση δεν έχουν με την ιστορία της ομάδας.
Γ.Δ.


Δημοσκοπήσεις
Οι εκλογές στις ΗΠΑ τελείωσαν, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε, ο Τραμπ έχασε κι επειδή στερείται πολιτικής κουλτούρας δεν αποδέχεται την ήττα του.
Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Είναι οι δημοσκοπήσεις οι οποίες έδιναν άνετη και σημαντική νίκη του Μπάιντεν και βέβαια έπεσαν έξω.
Το θέμα συζητήθηκε και τελικά βγήκαν τα συμπεράσματα. Διαπιστώθηκε λοιπόν πως ένας αριθμός σημαντικός από τους ψηφοφόρους, δεν δηλώνουν την αλήθεια. Και τι ψήφισαν στην προηγούμενη αναμέτρηση αλλά και τι θα ψηφίσουν στη νέα.
Κρύβουν την επιλογή τους. Όπως έκαναν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ στη χώρα μας. Δήλωναν, όταν δήλωναν κάτι άλλο, όχι αυτό που είχει επιλέξει. Και το έκαναν αυτό ίσως και από αίσθηση ντροπής για την επιλογή τους που δεν επιθυμούσαν να την μάθει άλλος.
Γ.Δ.


Καταγραφή ετομόρροπων
Η είδηση είναι σύντομη και απλή. Λέει «καταγραφή όλων των ετοιμόρροπων κτιρίων της χώρας. Σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».
Ως πολίτης χειροκροτώ γι ατην απόφαση του υπουργού. Ως κάτοικος αυτής της χώρας βέβαια δυσπιστώ. Όχι ως προς τον υπουργό, αλλά για όλους αυτούς που θα αναλάβουν να προχωρήσουν και υλοποιήσουν την απόφαση.
Φοβάμαι να μην γίνει η υπόθεση σαν το Κτηματολόγιο, σαν τους αναδασμούς, σαν τους δασικούς χάρτες και μια σειρά άλλων κρατικών παρεμβάσεων που διαρκούν δεκαετίες.
Κρατώ βέβαια, με κάθε επιφύλαξη αυτό που είπε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης «να δούμε το ζήτημα όχι γραφειοκρατικά και «πλαδαρά», αλλά γρήγορ και αποτελεσματικά».
-Μακάρι λέμε κι εμείς και περιμένουμε να δούμε έργο.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …