Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ουρές για ένα rapid test στην Ξάνθη

Ουρές για ένα rapid test στην Ξάνθη

0

Δύο θετικά στα πρώτα 70 δείγματα. Με τηλέφωνο ενημερώνονται τα θετικά κρούσματα, με sms από τον ΕΟΔΥ τα αρνητικά

Επί ποδός από τις 10 πμ ΚΟΜΥ, Ερυθρός Σταυρός και Δήμος Ξάνθης. Όλοι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία και την τήρηση των μέτρων. Το drive through διευκολύνει τη δειγματοληψία

Επί ποδός από τις 10 το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα “γρήγορα” τεστ αντιγόνου στους πολίτες του δήμου Ξάνθης. Η δειγματοληψία για τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού  πραγματοποιείται με τη γνωστή για τους ξανθιώτες διαδικασία του drive through, όπου οι προσρχόμενοι παραμένουν στο όχημά τους για να παραδώσουν τα στοιχεία και το δείγμα τους.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν μεγάλες ουρές από οχήματα, καθώς ανέλπιστα πολλοί είναι οι συμπολίτες που βρέθηκαν εκεί, μόνοι ή με τις οικογένειές τους για να ελεγχθούν. Όλοι φορούν μάσκα ενώ κανείς δεν εξέρχεται από το όχημά του.

Τις δειγματοληψίες ανέλαβαν οι ΚΟΜΥ Ξάνθης με έξι νοσηλευτές που εναλλάσσονται στα πόστα και δύο οδηγούς. Στο έργο τους συνδράμουν δύο εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και δύο υπάλληλοι του δήμου.

Η διαδικασία του drive through διευκολύνει ιδιαίτερα το έργο των ΚΟΜΥ και εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων, σημειώνει η συντονίστρια κ. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, ενημερώνοντας ότι από αύριο θα τροποποιηθεί η χωροθέτηση των κλιμακίων για καλύτερη διαχείριση της μαζικής προσέλευσης των πολιτών.

Οι πολίτες που υποβάλλονται σε τεστ αν είναι αρνητικοί ενημερώνονται με sms από τον ΕΟΔΥ, ενώ τηλεφωνικά λαμβάνουν πληροφόρηση και οδηγίες τα θετικά κρούσματα.

Στα πρώτα 70 δείγματα δύο ήταν τα θετικά.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…