Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Ο Κλήρος του αίματος»: Δεύτερο μυθιστόρημα από τη Σωτηρία Μαραγκοζάκη

«Ο Κλήρος του αίματος»: Δεύτερο μυθιστόρημα από τη Σωτηρία Μαραγκοζάκη

0

Η Εβρίτισσα δημοσιογράφος και συγγραφέας μας μυεί σε ένα μυθιστόρημα πολυφωνικό, μες τη δίνη του εμφυλίου

 Κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο για όλους τους φίλους του βιβλίου το νέο βιβλίο της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη.

Μετά τον πολυταξιδεμένο και βραβευμένο «Ύπατο της Σμύρνης» και έπειτα από μελέτη ετών, η Εβρίτισσα δημοσιογράφος – συγγραφέας παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα «Ο Κλήρος του αίματος» από τις εκδόσεις Πατάκη.

 Το βιβλίο

Έξι πρόσωπα, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, ισορροπούν στη μεθοριακή γραμμή μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, τόπου και ουτοπίας, ελευθερίας και αναγκαιότητας, ζωής και θανάτου, απολλώνιου και διονυσιακού. Μες στη δίνη του εμφυλίου πολέμου, οι ήρωες ζουν το υπαρξιακό τους δράμα, σφοδρές συγκρούσεις με τους άλλους και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Ό,τι κι αν επιλέξουν, είτε την ωμότητα της αλήθειας είτε την παραμυθία του ψεύδους, συνδιαμορφώνουν την ιστορία χωρίς αποσιωπήσεις.

Ο κλήρος του αίματος είναι ένα μυθιστόρημα πολυφωνικό, με κυρίαρχες τις αντιθέσεις των διλημμάτων και ερωτήματα για τη δύναμη και την επιβολή, για τη συγχώρεση, τη μνήμη και τη λήθη. Μία απόπειρα συγκερασμού μεταμυθοπλασίας και ντοκουμέντου, έπους και αρχαίου δράματος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, με φόντο τον ελληνικό Εμφύλιο, αν και υπερβαίνει το συγκεκριμένο πλαίσιο και συνομιλεί με το μέλλον. Εν τέλει το αίμα που έγινε νερό γίνεται και μελάνι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 Η συγγραφέας

Η Σωτηρία Μαραγκοζάκη γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης. Σπούδασε διοίκηση και οικονομία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ, σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Βραβεύτηκε για διηγήματά της και τη συμβολή της στην προώθηση της ανάγνωσης σε άτομα με αναπηρία. Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα Μπαχαράκη.

Το πρώτο της µυθιστόρηµα, Ο Ύπατος της Σµύρνης (2012), τιµήθηκε µε εύφηµη µνεία από το λογοτεχνικό περιοδικό Αναγνώστης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…