Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπλόκο της Αποκεντρωμένης στην άρση αργίας του Φερντούν

Μπλόκο της Αποκεντρωμένης στην άρση αργίας του Φερντούν

0

Τον κηρύσσει έκπτωτο του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου εξαιτίας καταδίκης

 

 

 Με εξώδικο κατά Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης απαντά ο Χασάν Ογλού Φεντούν 

 

 

Μπλοκάρει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης την επαναφορά του κ. Χασάν Ογλού Φερντούν  στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία. Ο Συντονιστής μάλιστα διατάσσει την αυτοδίκαιη έκπτωσή του εξαιτίας καταδίκης, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε στις 30/10/2020.

Να διευκρινίσουμε πως η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε ο κ. Φερντούν τέθηκε στο αρχείο στις 17 – 9 – 2020 από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εφάρμοσε την διάταξη του άρθρου 64 του ΜΝ. 4689/2020.

Αυτό έγινε πριν την εκδίκαση της αίτησης  αναίρεσης που κατέθεσε ο κ. Φερντούν για να δικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Με εξώδικο προς Συντονιστή Αποκεντρωμένης και Πρόεδρο του Δ.Σ. Ξάνθης απαντά ο Φερντούν

Αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε από την Αποκεντρωμένη ο  κ. Φερντούν στις 5/11/2020 απάντησε με Εξώδικο που απευθύνεται προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Σ’ αυτό υποστηρίζει ότι «με την θέση της δικογραφίας του στο αρχείο παραγράφεται υφ’ όρον η πράξη για την οποία κατηγορήθηκα καθώς στερούμαι , εφόσον γινόταν δεκτή η αίτηση αναίρεσής μου το δικαίωμα εκ νέου παραστάσεώς μου ενώπιον δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και αποδείξεως της αθωότητάς μου» και ως τούτου υποστηρίζει πως :  Η ως άνω παραγραφή της ποινής έχει ως αυτόθροη συνέπεια την ανάκληση του διοικητικού μέτρου της αργίας που μου είχε επιβληθεί δυνάμει της απόφασης του πρώτου από σας».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Φερντούν δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κατέθεσε αίτηση επανατοποθέτησης στην θέση του δημοτικού συμβούλου και ανέμενε από τον πρόεδρο να τον καλέσει να αναλάβει καθήκοντα και πρόσκληση να παραστεί στο δημοτικό συμβούλιο . Στην συνέχεια αναφέρει στο Εξώδικο πως ενημερώθηκε ότι ο πρόεδρος παρέπεμψε στην νομική υπηρεσία του δήμου την αίτηση για να γνωμοδοτήσει.

Η νομική υπηρεσία την οποία έχει συνημμένα στο Εξώδικο γνωμοδότησε στις 8 – 10 – 2020: «υπέρ του αιτήματός μου και με την επισήμανση ότι ήδη έπρεπε να έχω επανέλθει στα καθήκοντά μου».

Ωστόσο στις 5- 11 η Αποκεντρωμένη τον κάλεσε και : «Με την από 30/10 απόφαση του συντονιστή διατάχθηκε η αυτοδίκαιη έκπτωσή μου εξαιτίας καταδίκης!!!», αναφέρει στο Εξώδικο.

Στο εξώδικο επίσης παραθέτονται τα εξής ερωτήματα:

«Με βάση ποια διάταξη Νόμου που ρυθμίζει τις αρμοδιότητες του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης εξέδωσε ο παραπάνω την απόφαση περί αυτοδίκαιης έκπτωσής μου απ’  το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου δεδομένου ότι η διάταξη Νόμου επιλαμβάνεται μόνο για τη θέση (προσωρινής ) σε αργίας; Υπήρξε κάποια αίτηση κατόπιν της οποίας ενήργησε ο παραπάνω και αν ναι ποια είναι αυτή και γιατί δεν μνημονεύεται στην πράξη του;

Με βάση ποια διάταξη του Ποινικού κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προέβη ο Συντονιστής στην ερμηνεία ότι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης κατέστη αμετάκλητη»;

Τον καλεί εντός 3 ημερών να ανακαλέσει ειδάλλως επισημαίνει ότι διαπράττει ποινικό αδίκημα και δηλώνει ότι θα ακολουθήσει την δικαστική οδό εναντίον του

Σ’ ότι αφορά τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου τον καλεί να μην τον αντικαταστήσει γιατί αυτό «συνιστά ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα», όπως υποστηρίζει και να τον καλέσει στην επόμενη συνεδρίαση και να θεωρηθεί ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ειδάλλως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η απόφαση της Αποκεντρωμένης για έκπτωση του κ. Φερντούν από το αξίωμα του εξετάζεται από την νομική υπηρεσία του δήμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…