Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς ζητά η Ομοσπονδία γονέων μαθητών της ΑΜΘ

Μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς ζητά η Ομοσπονδία γονέων μαθητών της ΑΜΘ

0

Διαμαρτύρονται γιατί οι γονείς καταφεύγουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των οικογενειών τους

 Καλούν τους συλλόγους γονέων να ζητούν σε κάθε περίπτωση απολύμανση των σχολείων, ιχνηλάτηση και τεστ. Διεκδικούν άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς

 Την αγωνία των γονέων για τον εντοπισμό κρουσμάτων και την αναστολή σχολικών μονάδων μεταφέρει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία γονέων μαθητών της ΑΜΘ, με τη διαμαρτυρία ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πόρους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Απαριθμώντας τα σχολεία που τελούν σε αναστολή στην Περιφέρειά μας, την ώρα που βρίσκεται στο επίπεδο της αυξημένης επιτήρησης, σημειώνει ότι, «υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς και γινόμαστε καθημερινά δέκτες δεκάδων τηλεφωνημάτων για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο, στην προσπάθειά τους, πολλοί γονείς μαθητών, να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν είναι φορείς του ιού, ζητούν να γίνουν τεστ, αλλά οι οδηγίες που παίρνουν είναι να μείνουν οι μαθητές σε καραντίνα και μόνο αν παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα να ζητήσουν εξέταση. Αναγκάζονται έτσι να προσφύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ώστε να καλύψουν και αυτό το έξοδο».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει με βάση αυτή την κατάσταση, ότι: «επιβεβαιώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο το δίκιο των αιτημάτων που έχουμε διατυπώσει, όλο το προηγούμενο διάστημα, για 15 μαθητές ανά τμήμα, για ασφαλή μετακίνηση μαθητών με τα λεωφορεία για επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα, για την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς, για δωρεάν, μαζικά τεστ κλπ., που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά και στα μέτρα που όφειλε να πάρει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΑΣΓΜΕ, η Ομοσπονδία καλεί κάθε Σύλλογο Γονέων, κάθε Ένωση, σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα όταν θα υπάρχει διαγνωσμένο κρούσμα στο σχολείο, να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα-διεκδικήσεις:

– Με ευθύνη του Δήμου που ανήκει το σχολείο να γίνεται απολύμανση των χώρων του σχολείου.

– Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρχεται κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

– Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

– Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …