Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Lockdown: Μέτρα και αποστάσεις τη μέρα, πλήρης η σιωπή τη νύχτα

Lockdown: Μέτρα και αποστάσεις τη μέρα, πλήρης η σιωπή τη νύχτα

0

Τηρώντας τα μέτρα διανύουν οι ξανθιώτες τις πρώτες ημέρες των αυστηρών περιορισμών

Μετράμε ήδη τέσσερα 24ωρα με το νέο lockdown και ήδη ξεκινήσαμε να υπολογίζουμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση της νέας φάσης των αυστηρών μέτρων πλήρους περιορισμού, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης της διάδοσης της πανδημίας, ωστόσο κανείς δεν είναι βέβαιος πότε θα λήξει η εφαρμογή των μέτρων, αν και για την ώρα έχει προγραμματιστεί την 30η Νοεμβρίου.

Τα πρωινά στην πόλη δε θυμίζουν την περίοδο του Μαρτίου-Απριλίου, αφού υπάρχει κόσμος που κυκλοφορεί. Βέβαια, η χρήση της μάσκας είναι σχεδόν καθολική, ενώ υποχώρησαν και οι ουρές σε τράπεζες και καταστήματα πληρωμής λογαριασμών, που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο διακριτική σε σχέση με την πρώτη φάση και αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό και στην… εκπαίδευση που έχει λάβει πια η κοινωνία, τηρώντας μέτρα και αποστάσεις.

«Παγωνιά» στην πιάτσα των ταξί

Τις νύχτες ωστόσο η ερημιά είναι καθηλωτική. Στο κέντρο της πόλης, μετά τις 9 μμ φώτα υπάρχουν μόνο στα καταστήματα που προσφέρουν φαγητό σε πακέτο και τα περίπτερα. Από μερικά ακούγεται και μουσική, και είναι η μόνη εξαίρεση από την απόλυτη ησυχία του lockdown. Οι ντελιβεράδες συνομιλούν αναμένοντας την επόμενη παραγγελία, ενώ στις γειτονιές η απουσία των ανθρώπων είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…