Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξάνθη: Πέντε θάνατοι από κορωνοϊό το σαββατοκύριακο

Ξάνθη: Πέντε θάνατοι από κορωνοϊό το σαββατοκύριακο

0

Τραγικός απολογισμός. Μία 52χρονη έχασε τη ζωή της στο ΠΝΓΑ και τέσσερα άτομα στο ΓΝΞ. Πρόκειται για έναν 73χρονο, μία 58χρονη, μία 54χρονη και μία 90χρονη

 Τέσσερις ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς. 93 σήμερα οι νοσηλευόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, οι 14 στη ΜΕΘ

 

Έξι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό το σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο αναφοράς, ενώ άλλοι τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Το Σάββατο κατέληξε ένας Ξανθιώτης 73 ετών με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ.

Κατέληξε επίσης, μία νεαρή κοπέλα 33 ετών από την Αλεξανδρούπολη. Η άτυχη κοπέλα, διακομίσθηκε  το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο αναφοράς αλλά κατέληξε λίγο αργότερα από ανακοπή. Μετά θάνατον, οι γιατροί την υπέβαλαν σε τεστ που βγήκε θετικό.

Το Σάββατο κατέληξαν επίσης ένα 66χρονος από την Καβάλα και μια 84χρονη από τις Φέρες που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ.

Την Κυριακή δυο ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ανάμεσα τους και μια 52χρονη από την Ξάνθη ενώ σημειώθηκαν δέκα νέες εισαγωγές και πέντε εξιτήρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η 52χρονη ξανθιώτισσα είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 27 Οκτωβρίου. Η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Επίσης μια 87χρονη από την Αλεξανδρούπολη η οποία έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 12 Νοεμβρίου. Η γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ωστόσο νοσηλευόταν στην κλινική covid-19 όπου και κατέληξε.

Εξήντα δύο είναι οι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό που καταγράφονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

 

Τρεις θάνατοι γυναικών την Κυριακή στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Την Κυριακή, σημειώθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Πρόκειται για μια γυναίκα 58 ετών που νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ με υποκείμενα νοσήματα, μία γυναίκα 54 ετών που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ, καθώς και μία γυναίκα 90 ετών.

 

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το σύστημα υγείας

Η πιο δύσκολη εβδομάδα φαίνεται ότι ξεκινάει για το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μπήκαμε στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων του lockdown. Τα νοσοκομεία δέχονται ασφυκτική πίεση ενώ, με δεδομένη την εκδήλωση των συμπτωμάτων συχνότερα την 7η με 12η μέρα, αναμένονται νέες εισαγωγές.

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης και οι επτά κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ διεξάγεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις πιέσεις το νοσοκομείο μας.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο αναφοράς, όπου σήμερα νοσηλεύονται 93 ασθενείς, εκ των οποίων 73 στη covid-19, στη ΜΕΘ 14 και στη ΜΕΛ 6.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…