Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρες και πάλι στο δήμο Αβδήρων, αυτή τη φορά για το τεχνικό πρόγραμμα

Κόντρες και πάλι στο δήμο Αβδήρων, αυτή τη φορά για το τεχνικό πρόγραμμα

0

Κριτική δημάρχου στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος των 10,7 εκ. ευρώ

 «Δεν πρότειναν κανένα έργο», λέει ο Γ. Τσιτιρίδης και ο Α. Κριτσίνης απαντά με δημόσια γνωστοποίηση των προτάσεων της παράταξή του για κάθε οικισμό

Έριδες και πάλι προκλήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων, αυτή τη φορά για το τεχνικό πρόγραμμα που τέθηκε προς ψήφιση καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η στάση αυτή ενόχλησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη, ο οποίος σε δημόσια δήλωσή του, ασκεί κριτική απέναντι στο σύνολο των παρατάξεων, συμπεριλαμβάνοντας και αυτή του Βασίλη Τσολακίδη, με τον οποίο βρίσκεται (; ) σε κάποια συνεννόηση. Αναλυτικά, ο δήμαρχος Αβδήρων σημείωσε: «για πρώτη φορά ο Δήμος Αβδήρων διαθέτει Τεχνικό Πρόγραμμα προϋπολογισμού 10.700.000€ σημαντικών έργων υποδομής. Τα 9.300.000€ προέρχονται από εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΕΣΠΑ Περιφέρειας ΑΜΘ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και LEADER) και 1.400.000€ από ΣΑΤΑ και ίδιους πόρους του Δήμου Αβδήρων.

Τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος αφορούν όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων των οικισμών. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων, Διευθετήσεις υδατορεμάτων, Κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας, Ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, Κατασκευή πιστοποιημένων παιδικών χαρών, Ασφαλτοστρώσεις δρόμων κλπ.

Η Αντιπολίτευση του Δήμου Αβδήρων καταψήφισε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα και το πιο ωραίο είναι ότι δεν πρότεινε κανένα έργο για τα χωριά μας.

Δυστυχώς δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τις υπόλοιπες παρατάξεις και ιδίως από την παράταξη του κ. Κριτσίνη που το μοναδικό ενδιαφέρον της είναι να βλάψει το Δήμο Αβδήρων. Δεν περιμέναμε όμως μια τόσο ανεύθυνη στάση από έναν πρώην Δήμαρχο που γνωρίζει τη λειτουργία του Δήμου.

Οι δημότες του Δήμου Αβδήρων μας εμπιστεύτηκαν και μας ξανά εκλέξανε Δημοτική Αρχή για να εκτελέσουμε σημαντικά έργα υποδομών και αυτό θα πράξουμε παρά τα εμπόδια που βάζει η Αντιπολίτευση.

Ο Δήμος Αβδήρων είναι από τους πρώτους Δήμους σε απορροφήσεις κονδυλίων στην Περιφέρεια ΑΜΘ (20.000.000€ από το 2014) και δεν θα αφήσουμε κανέναν κ. Κριτσίνη, κ. Τσολακίδη και κ. Αντωνιάδη να οδηγήσουν το Δήμο Αβδήρων στο τέλμα, την απραξία και τη μιζέρια. Τελικά έχουν δίκαιο όσοι λένε ότι ” Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”. Το 2023 οι συνδημότες μας  θα μας κρίνουν ξανά και είναι σίγουρο ότι θα είστε και πάλι στην αντιπολίτευση».

Απάντηση με προτάσεις ανά οικισμό από τον Α. Κριτσίνη

Αντί απάντησης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Κριτσίνης έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για τα τεχνικά έργα σε όλους τους οικισμούς του δήμου για το 2021, ενώ για όλους τους οικισμούς προτείνει:

1) Ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση σε όλους τους οικισμούς.

2) Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

3) Οδική σήμανση και καθρέφτες σε όλους τους οικισμούς.

4) Κατασκευή παιδικών χαρών σε όλους τους οικισμούς.

5) Συντήρηση αναχωμάτων – Καθαρισμός καναλιών και σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ – Βελτίωση “φράγματος” Πολυσίτου για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και διευκόλυνση άρδευσης αγροτικών καλλιεργειών.

6) Διαμόρφωση χώρου και αντιπλημμυρικών έργων στη διασταύρωση ΣΕΒΑΘ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ.

7) Συντήρηση και καθαρισμός των Νεκροταφείων όλων των οικισμών.

8) Τοποθέτηση κατά τους θερινούς μήνες σε όλες της παραλίες, χημικών τουαλετών Ανδρών, Γυναικών, ΑΜΕΑ καθώς και τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στις παραλίες στις οποίες δεν υπάρχουν.

9) Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αρχαιοτήτων και την Εγνατία Οδό τοποθέτηση πινακίδων στην Εγνατία Οδό και στις δύο κατευθύνσεις, στον κόμβο ΣΕΒΑΘ, που να αναγράφουν ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΑΒΔΗΡΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον δήμαρχο επισκέφθηκε ο νέος διοικητής του Δ’ ΣΣ

«Ο Στρατός μαζί με το Πανεπιστήμιό μας είναι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για τη Θράκη», …