Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Κόκκινη» πρωτιά μεταδοτικότητας στη Θράκη

«Κόκκινη» πρωτιά μεταδοτικότητας στη Θράκη

0

Τον χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας Rt πανελλαδικά είχαν την Παρασκευή η Δράμα (2.92), η Ξάνθη (2.72), η Ροδόπη (2.52)

Έσπασε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, με τα ημερήσια κρούσματα της πανδημίας να ξεπερνούν το όριο των 2.000 ημερησίως και 19 νομούς να βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι και αυτές στο κόκκινο και ειδικά στους ακριτικούς νομούς και όσους βρίσκονται μακριά από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην έρευνα του Νίκου Καρδούλα (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) που παρουσίασε το ethnos.gr και περιλαμβάνονται τα συνολικά στατιστικά για τον Οκτώβριο 2020 και ο δείκτης μεταδοτικότητας, ανά νομό.

Τον χειρότερο δείκτη μεταδοτικότητας Rt στις 31 Οκτωβρίου (μεγαλύτερο του 2) είχαν η Δράμα (2.92), η Ξάνθη (2.72), η Ροδόπη (2.52), η Καρδίτσα (2.48), η Χαλκιδική (2.39), ο Έβρος (2.26), η Ημαθία (2.08), τα Χανιά (2.07) και η Θεσσαλονίκη (2.04).

Τον χειρότερο μέσο όρο του δείκτη μεταδοτικότητας Rt τον Οκτώβριο (μεγαλύτερο από 1,5) είχαν οι Νομοί Σερρών, Ροδόπης, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Καβάλας και Χίου, ενώ τον καλύτερο μέσο όρο Rt (μικρότερο από 1) είχαν οι Νομοί Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Φωκίδας, Σάμου, Λακωνίας και Λέσβου

Οι Νομοί που παρουσίασαν τιμή του δείκτη μεταδοτικότητας Rt μεγαλύτερο του 3 μέσα στον Οκτώβριο ήταν η Πέλλα (4.86), οι Σέρρες (4.26), η Ροδόπη (3.93), η Χίος (3.89), η Δράμα (3,35) και η Καστοριά (3.32).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…