Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κίνητρα επιχειρηματικότητας στην Παλιά Πόλη διεκδικεί ο Μανώλης Τσέπελης

Κίνητρα επιχειρηματικότητας στην Παλιά Πόλη διεκδικεί ο Μανώλης Τσέπελης

0

Επαφές στην Αθήνα. Ζήτησε από Σταϊκούρα ελαφρύνσεις για νεοσύστατες επιχειρήσεις στη Θράκη και παραχώρηση ακινήτων για την κατασκευή σχολικών και αθλητικών συγκροτημάτων

 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ συζήτησε ο δήμαρχος με τον υφυπουργό Εσωτερικών. Παρέμβαση σε Ζαχαράκη για σχολικές δομές σε Κιμμέρια και Δροσερό

 

O Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα Σοφία Ψωμά και η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών κα Πόπη Τζανόγλου, πραγματοποίησαν επαφές στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη.

 

Αίτημα Τσέπελη σε Σταϊκούρα για παραχώρηση των ακινήτων του ΥΠΟΙΚ στο δήμο

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών πρόταση, για οικονομικές ελαφρύνσεις σε νεοσύστατες εταιρείες στη Θράκη, όπως και πρόταση για την τόνωση της επισκεψιμότητας της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, με τη δυνατότητα λειτουργίας καταστημάτων, με «παραδοσιακά επαγγέλματα» και την ενίσχυσή τους, με κίνητρα.

Ο δήμαρχος Ξάνθης προχώρησε σε αίτημα για την παραχώρηση ακίνητης περιουσίας, που ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου Οικονομικών, στον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου άμεσα να αξιοποιηθούν για την κατασκευή σχολικών και αθλητικών συγκροτημάτων.

 

Μαθητικά δρομολόγια και χρηματοδότηση των δήμων στη συνάντηση με τον Θ. Λιβάνιο

Την εξέλιξη έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συζήτησε ο Μανώλης Τσέπελης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και τη δυνατότητα προσλήψεων στους ΟΤΑ μονίμου προσωπικού για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένη έλλειψη προσωπικού που οφείλεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις, όπως και ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση του προσωπικού των Δήμων,  στις συνθήκες του Covid 19.

Τη διευθέτηση ζητημάτων, που αφορούν στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, απόστασης μεγαλύτερης των 12 χιλιομέτρων, όπως στον Δήμο μας είναι η Σταυρούπολη και οι γύρω περιοχές, ζήτησε από τον Υφυπουργό ο δήμαρχος, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωσή του για τη σύντομη επίλυση του ζητήματος, προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης.

 

Ζητήματα σχολικών δομών σε Κιμμέρια και Δροσερό τέθηκαν στη Σ. Ζαχαράκη

Η εξέλιξη των ενεργειών για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξάνθης στο 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, η κατασκευή νηπιαγωγείων σε ήδη χαρακτηρισμένους χώρους και η κατασκευή σχολείων σε Κιμμέρια και Δροσερό ήταν στην ατζέντα της συζήτησης με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με το Τμήμα ΗΜΜΥ του ΔΠΘ για μια «έξυπνη πόλη»

Η συνεργασία επισημοποιήθηκε ενώπιον του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα που επισκέφθηκε…