Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδικάζουν τις εξώσεις από τις εστίες Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης οι μεταπτυχιακοί της Ξάνθης

Καταδικάζουν τις εξώσεις από τις εστίες Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης οι μεταπτυχιακοί της Ξάνθης

0

Ανακοίνωση από τον σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

 

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Δ.Π.Θ. για εξώσεις στις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης που ενοικιάζει το Πανεπιστήμιο».

Όπως σημειώνουν τα μέλη του, «το γεγονός πως μέρος της απόφασης ανακλήθηκε μετά τις αντιδράσεις, δεν αναιρεί το γεγονός πως ο σχεδιασμός του πανεπιστημίου παραμένει για μείωση των «περιττών» δαπανών στα πλαίσια των ‘ισοσκελισμένων προϋπολογισμών’. Δεν αναιρεί επίσης το γεγονός πως δεκάδες οικότροφοι συνεχίζουν να καλούνται να μαζέψουν τα πράγματά τους κατά τη διάρκεια του lockdown (και μάλιστα με προθεσμία λίγων ημερών), με την αβεβαιότητα του αν και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους να κυριαρχεί».

Με αφορμή το γεγονός, θυμίζουν ότι, «φέτος τον Μάρτιο αρκετοί από εμάς βρεθήκαμε στην ίδια θέση, όπως και χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά, με τους μεταπτυχιακούς και υπ. διδάκτορες του Πολυτεχνείου οι οποίοι στεγάζονταν στις φοιτητικές εστίες ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Ξάνθης να καλούνται να εγκαταλείψουν άρον-άρον τα δωμάτιά τους εν μέσω lockdown. Μάλιστα αυτό συνέβαινε ενώ αρκετοί συνέχιζαν να εργάζονται στην πόλη (με υποχρεώσεις και στο ίδιο το πανεπιστήμιο), και χωρίς να κάνει κανένας τεστ, ενώ υπήρχαν ακόμη και εμπύρετα άτομα στο κτίριο με οδηγίες του ΕΟΔΥ για κατ’ οίκον απομόνωση. Φέτος τον Σεπτέμβρη ξαναβρεθήκαμε στην ίδια θέση καθώς, μπροστά στην απαραίτητη ανακαίνιση του κτιρίου όπου στεγάζονται οι μεταπτυχιακοί και υπ. διδάκτορες, δεν υπήρχε απολύτως καμία μέριμνα προκειμένου να μεταστεγαστούν όσοι διέμεναν στο κτίριο. Αντίθετα, μας καλούσαν να εγκαταλείψουμε το κτίριο αφήνοντάς μας «στον αέρα»… Ατομική μας ευθύνη και πάλι το τι θα κάνουμε το διάστημα της ανακαίνισης! Με τη δράση μας όμως, καταφέραμε και ακυρώσαμε τις παραπάνω αποφάσεις. Μέσα από συνελεύσεις των εστιακών του κτιρίου της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και αποφάσεις του συλλόγου μας, μετά από πολυάριθμες παρεμβάσεις μας, καταφέραμε να μη μείνει κανένας συνάδελφός μας στον αέρα! Τον Μάρτιο εξασφαλίσαμε πως όσοι το επιθυμούσαν παρέμειναν στο κτίριο (παρότι είχαν φτάσει σε σημείο νωρίτερα να μας κόψουν μέχρι και το ζεστό νερό, το οποίο επανήλθε), ενώ το Σεπτέμβρη εξασφαλίσαμε τη στέγασή μας σε άλλο κτίριο με ευθύνη του Πανεπιστημίου, για όλους τους μήνες τους οποίους θα διαρκέσουν οι εργασίες ανακαίνισης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεκαπέντε νέα κρούσματα και σήμερα στην Ξάνθη

Στα 105 τα συνολικά κρούσματα στην ΑΜΘ   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επ…