Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Και με τη Σαμπιχά συναντήθηκαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν την Ξάνθη

Και με τη Σαμπιχά συναντήθηκαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν την Ξάνθη

0

Συζητήθηκαν θέματα υποδομών, πρόσβασης εκπαίδευσης, καθώς και η παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου

Στις 21 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου του Συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κυρία Elisabeth Lee και τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κύριο David Burger.

Ενημερώνοντας για τη συνάντηση ο σύλλογος σημειώνει: «στο πλαίσιο της συζήτησης, η κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν ενημέρωσε την Γενική Πρόξενο και τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. για τα σημαντικότερα προβλήματα του οικισμού Ρομά, στο Δροσερό. Συγκεκριμένα, συζήτησαν τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή των κατοίκων η μη ένταξη του οικισμού στο σχέδιο πόλης της Ξάνθης καθώς του στερεί την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Ακόμη μίλησαν για το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά  που είναι ελλιπής λόγω κακών κτιριακών εγκαταστάσεων και δυσκολιών στη μετακίνηση σε σχολεία εκτός οικισμού. Ωστόσο, η πρόεδρος επισήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από αγώνα δύο χρόνων κατάφερε ο σύλλογος με τη βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη, άλλων φορέων και μετά από εισαγγελική παρέμβαση, την εγγραφή 100 παιδιών σε σχολεία εκτός οικισμού και την μετακίνηση τους με σχολικά λεωφορεία.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που έδωσε το μεγαλύτερο βάρος η πρόεδρος είναι η επιρροή που προσπαθεί να ασκήσει το τουρκικό Γενικό Προξενείο τα τελευταία χρόνια στις ζωές των κατοίκων του οικισμού, καθώς και στην παρεμπόδιση του έργου του Συλλόγου.

Εν κατακλείδι, οι αξιότιμοι κυρία Lee και κύριος Burger έδωσαν δύναμη να συνεχίσει ο Σύλλογος το δύσκολο έργο, επισημαίνοντας ότι θα είναι στο πλευρό μας για όποια βοήθεια χρειαστούμε.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομά Γυναικών Δροσερού « Η Ελπίδα» , το ΔΣ και η Πρόεδρος, ευχαριστούν για τον χρόνο και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα προβλήματα του οικισμού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …