Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η «Αγάπη για την Ξάνθη μας» ζητά πιο πολλές διευκρινίσεις για το Αμοιρίδειο

Η «Αγάπη για την Ξάνθη μας» ζητά πιο πολλές διευκρινίσεις για το Αμοιρίδειο

0

Επιμελώς παρέλειψε ο δήμαρχος να απαντήσει συγκεκριμένα, σημειώνει η παράταξη

Σε απάντηση που έλαβε από το δήμαρχο Ξάνθης σχετικά με τη λειτουργία του Αμοιρίδειο ως συμπληρωματική νοσηλευτική μονάδα για τον covid-19 η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας», επισημαίνει ότι δεν έλαβε συγκεκριμένες απαντήσεις και ότι ο δήμαρχος παρέλειψε επιμελώς να δώσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος στην απάντησή του, σημείωσε «ο συγκεκριμένος χώρος του γηπέδου «Φ. Αμοιρίδης» έχει οριστεί μεταξύ άλλων, ως χώρος συγκέντρωσης πολιτών σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 50307/23-12-2004 έγγραφο του γραφείου πολιτικής προστασίας του δήμου Ξάνθης. Ο δήμος Ξάνθης δεν έχει δαπανήσει επί του παρόντος κάποιο ποσό για το σκοπό αυτό. Όποιες δωρεές υπήρξαν έχουν εγκριθεί από το αρμόδιο συλλογικό όργανο. Ελπίζουμε οι συνθήκες στο μέλλον να μην επιβάλουν την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, γεγονός που απευχόμαστε, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε την απαιτούμενη ετοιμότητα».

Στην απάντηση αυτή η παράταξη Παπαχρόνη σχολίασε: «σχετικά με την πιθανή χρήση του Αμοιριδείου ως παράλληλη υγειονομική δομή για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 (ερώτηση της 26ης Ιουνίου που κατατέθηκε στο σύνολο τρεις φορές μέχρι να απαντηθεί), o κ. Δήμαρχος παρέλειψε επιμελώς να μας πει σε ποια απόφαση θεσμικού οργάνου βασίστηκε η μετατροπή ενός χώρου συγκέντρωσης πολιτών σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών σε νοσηλευτική μονάδα (που σημαίνει ότι για διάστημα που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος συγκέντρωσης πολιτών όπως προβλέπεται από το υπ’ αριθ. πρωτ. 50307/23-12-2004 έγγραφο του γραφείου πολιτικής προστασίας που επικαλείται ο ίδιος ο Δήμαρχος) και επίσης από ποιον προήλθαν οι δωρεές (Γιατί αλήθεια τόση μυστικοπάθεια; Δε θα έπρεπε να προβληθούν οι δωρητές ως παραδείγματα προς μίμηση;)».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση για δύο τεχνικά έργα

Αφαλτόστρωση των οδών στην Λεύκη  και των 10  βάσεων έδρασης για τις αίθουσες προκάτ της π…