Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εντείνεται η αύξηση εισαγωγών στο νοσοκομείο αναφοράς: Πέντε νέες εισαγωγές από την Ξάνθη

Εντείνεται η αύξηση εισαγωγών στο νοσοκομείο αναφοράς: Πέντε νέες εισαγωγές από την Ξάνθη

0

Προσθέτει κι άλλες κλίνες για να “αντέξει” το Π.Ν.Γ.Α.

Η δυναμικότητά του έφτασε τους 102 ασθενείς εκ των οποίων 16 κλίνες αφορούν ΜΕΘ. Στις 66 σήμερα οι νοσηλευόμενοι

Αυξάνονται κι άλλο οι ροές ασθενών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, άλλες έντεκα εισαγωγές έγιναν το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων με covid-19 στους 66. Τρεις από αυτές ήταν περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών, που μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών και Κομοτηνής κατευθείαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 74, 55 και 49 ετών. Οι υπόλοιπες 8 εισαγωγές αφορούσαν σε πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 24 έως 72 ετών, εκ των οποίων οι πέντε από Ξάνθη, ένας από Αλεξανδρούπολη, ένας με καταγωγή από Θεσσαλονίκη και μία με καταγωγή από Έδεσσα. Δόθηκαν και δύο εξιτήρια, σε δύο νεαρούς άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 20 και 29 ετών, που είχαν μπει στο νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου ο πρώτος και στις 30 Οκτωβρίου ο δεύτερος.
Με τα δεδομένα αυτά, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 52 στις Μονάδες Covid-19, έξι (6) στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και οκτώ (8) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η ΕΡΤ Ορεστιάδας σημειώνει επίσης ότι από εχθές, με νεότερη απόφαση της διοίκησης του νοσοοκομείου, τέθηκαν στη διάθεση ασθενών με κορωνοϊό και οι 16 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Πλήρης είναι η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, δυναμικής έξι κλινών, ενώ η τρίτη Μονάδα Covid-19, που ετοιμάστηκε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου μόλις προχθές, υποδέχθηκε ήδη τους δύο πρώτους ασθενείς.
Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, μετά και τις τελευταίες αναδιατάξεις, μπορεί να νοσηλεύσει έως και 102 ασθενείς που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση και 16, πλέον, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται τα βαριά περιστατικά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με «σφιχτές» προθεσμίες η δημοπράτηση του β’ τμήματος του κάθετου άξονα

Δημοπρατείται τέλη Μαΐου Τα υποτμήματα του έργου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά Με σφιχτές …