Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 1,4% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 1,4% στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Αύγουστο

0

Αύξηση πωλήσεων στα πολυκαταστήματα –μεγάλη πτώση στην κατανάλωση καυσίμων

Πτώση 1,4% κατέγραψε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο φέτος τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020 ο ίδιος δείκτης εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 4,5%.

Μείωση 1% κατέγραψε τον Αύγουστο και ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Αντίθετα, ο ίδιος δείκτης ενισχύθηκε κατά 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020.

Επίσης ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών τον Αύγουστο του 2020, παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου τον Αύγουστο 2020 παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020,.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ετήσια μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών κατά 1,4% τον Αύγουστο προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις παρακάτω κατηγορίες: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων -14,6%, Ένδυση – Υπόδηση -1,2%, Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά είδη -0,1%, Μεγάλα καταστήματα τροφίμων 0,7%, Φαρμακευτικά – Καλλυντικά 10,3%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη όγκου, η ετήσια μείωση προήλθε, κυρίως, από τις μεταβολές στις εξής κατηγορίες: Ένδυση – Υπόδηση -3,4%, Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων -3,1%, Μεγάλα καταστήματα τροφίμων -1,0%, Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά είδη 1,7%, Φαρμακευτικά – Καλλυντικά 11,1%.

Τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ως προς τον κύκλο εργασιών κατέγραψαν τον Αύγουστο τα πολυκαταστήματα (+11,3%) και τα φαρμακευτικά – καλλυντικά (+10,3%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση κατέγραψαν τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-14,6%) και η ένδυση – υπόδηση (-1,2%).

Ως προς τον όγκο των πωλήσεων τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο τον Αύγουστο είχαν τα πολυκαταστήματα (+11,6%) και τα φαρμακευτικά- καλλυντικά (+11,1%), ενώ στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν η ένδυση – υπόδηση (-3,4%) και τα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-3,1%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…