Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκτελεστική επιτροπή ΑΜΘ με επίκεντρο τον κορωνοϊό

Εκτελεστική επιτροπή ΑΜΘ με επίκεντρο τον κορωνοϊό

0

Ο Χρήστος Μέτιος κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες να καταστήσουν σαφές στους πολίτες ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και άρα είναι κρίσιμη η τήρηση των μέτρων

Υπεύθυνη δήλωση αντί πιστοποιητικών Πρωτοδικείου για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα ενίσχυσης για να «ξεφρακάρουν» τα πρωτοδικεία

Η εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Διοίκησης της Περιφέρειας, με τη χρηματοδότηση 33 νέων έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύσταση Μέτιου στους αντιπεριφερειάρχες για την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών

Μετά την ενημέρωση από το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό και απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσοχή και υπευθυνότητα από όλους.

Ο κ. Μέτιος ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να προβούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ ζήτησε να γίνει σαφές στους πολίτες ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και για αυτό υπάρχει απόλυτη ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο και ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον ΕΟΔΥ και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Απλοποίηση διαδικασιών υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

Ο κ. Μέτιος, ανακοίνωσε ότι λόγω της πρόσφατης έξαρσης της επιδημίας Covid-19 στην ΠΑΜΘ, εξετάζεται η δυνατότητα περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων, το οποίο έχει εκπονήσει η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, και για να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες, όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία, θα μπορούν να τα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά αργότερα, κατά την καταβολή της ενίσχυσης.

Τις λεπτομέρειες αυτής της δυνατότητας παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…