Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δήμος Ξάνθης: Μένουμε σπίτια μας, δεν φοβόμαστε, Προστατευόμαστε

Δήμος Ξάνθης: Μένουμε σπίτια μας, δεν φοβόμαστε, Προστατευόμαστε

0

Oι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έξαρσης των κρουσμάτων, δεν μας δίνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί από την πολιτεία.

Αντιθέτως, μας καθιστούν όλους ανεξαρτήτως, υπεύθυνους και υπόλογους πρωτίστως απέναντι στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμος Ξάνθης, από την αρχή της Πανδημίας, φροντίζει για την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης όπου χρειαστεί κατά της διασποράς του ιού και σ’αυτή την προσπάθεια καλεί όλους τους δημότες να συνδράμουν με την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε την προσοχή των συνδημοτών μας Ρομά που διαβιούν σε οικισμούς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερες ευαισθησίες. Όπως βγήκαμε νικητές από το πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα πρέπει να παλέψουμε για να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, ο Δήμος Ξάνθης λειτουργεί Δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους για την καταγραφή αιτημάτων τους προς επεξεργασία και υλοποίηση:

  • Μέσωφόρμαςεγγραφήςστοsiteτου Δήμουwww.cityofxanthi.gr/menoumespiti.
  • Στις τηλεφωνικές γραμμές 25410- 84458και 25410- 68813 , όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

 

  • Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

 

  1. Συνιστάται να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
  2. Συνιστάται να αποφεύγεται η κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων.
  3. Σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, συνιστάται να καλύπτονται η μύτη με το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να πετιέται αμέσως μετά τη χρήση μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
  4. Συνιστάται το τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Επίσης, πλένουμε τα χέρια μας όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  5. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.

 

  • Περιορισμός των επαφών

Συνιστάται να αποφεύγεται:

  1. Η επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
  2. Η στενή επαφή (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
  3. Οι συναθροίσεις και ο συγχρωτισμός οπουδήποτε (τήρηση απόστασης κατά το δυνατόν 1,5 με 2 μέτρων)
  4. Η επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  5. Οι ομαδικές δραστηριότητες

 

  • Επίσης προτείνεται :

 

  1. Ο περιορισμός των μετακινήσεων οποιουδήποτε μέλους κάθε οικογένειας χωρίς σημαντικό λόγο.
  2. Η εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών μόνο με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό ατόμων
  3. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  4. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

 

Αγαπητοί συμπολίτες, η αντιμετώπιση της πανδημίας και του κορωνοϊού είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Με την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων και με λίγη (ακόμη)υπομονή, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητάς μας.

Για τα υπόλοιπα, εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και την πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας, που κάνουν το καλύτερο για εμάς.

Αρκεί κι εμείς να κάνουμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας και για τις οικογένειές μας.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…