Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διευκρινήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών

Διευκρινήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών

0

Ποιοι και πότε θα το λάβουν

Διευκρινήσεις σχετικές με την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ, στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής του, ο κ. Σταϊκούρας την τοποθέτησε κοντά στις 20 Δεκεμβρίου και έκανε σαφές, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι το ποσό θα καταβληθεί σε αναλογία με τις ημέρες εργασίας.

«Αν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, π.χ. τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του. Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο» τόνισε.

Όπως εξήγησε, όταν ο εργαζόμενος τεθεί σε αναστολή, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες αυτές, βάσει των 800 ευρώ και όχι των 534.

«Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι τα 800, στο πρώτο γενικό lockdown, ήταν για 45 ημέρες. Δηλαδή, 534 ευρώ για έναν μήνα. Τώρα, τα 800 ευρώ είναι για έναν μήνα» εξήγησε

Επίσης, διευκρίνισε ότι το επίδομα θα δοθεί επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα πληρωθεί από 21 έως 31 Δεκεμβρίου.

 Από τον Απριλιο η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων

Για τα μέτρα ανακούφισης ύψους 3,3 δισ. ευρώ, ο υπουργός επεσήμανε ότι τα 3 δισ. είναι άμεση εκταμίευση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό τα οποία θα μοιραστούν ως εξής:

– 900 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους εργαζόμενους,

– 360 εκατ. ευρώ σε ανέργους και

– 1,7 δισ. ευρώ σε ατομικές επιχειρήσεις, σε αυτοαπασχολούμενους, σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

Για τις φορολογικές υποχρεώσεις, υπογράμμισε ότι θα μπορούν να πληρωθούν από τον Απρίλιο του 2021 σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με 2,5% επιτόκιο.

Πρόσθεσε, δε, ότι αν κάποιοι πολίτες έχουν χάσει ρυθμίσεις οφειλών που έχουν κάνει (π.χ. τις 120 δόσεις) οι μήνες  αυτοί -που έχασαν- θα μεταφερθούν στο τέλος της ρυθμιζόμενης περιόδου, δηλαδή μετά το τέλος των 120 δόσεων.

«Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες που είχαμε, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται και σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας» υπογράμμισε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλο το πακέτο των μέτρων στήριξης του καλοκαιριού

Για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας Ένα νέο πλέγμα μέτρων στήριξης ύψους 2 δισ. ε…